18.04.2024

Чух тези дни хубави работи за професор Габровски. Изключително и само за професионалната му сфера като лекар. И доста съжалителни, че се е подвел на тези години да стане за резил и да бъде употребен като стар вестник за хигиенични цели от една партия, синоним на корупцията и безотговорността.

Явно човекът е решил, че може да стане известен и е подценил реакцията на хората. Видно е, че не се е поучил от грешката на Герджиков, който беше оплют и захвърлен, а резилът – вечен. За пореден път се убеждавам, че интелигентността в една сфера не означава непременно интелигентност и в друга. Очеизвадно е, че негативите от приемането на тази номинация с пъти надминават положителното, ако изобщо го има.

Прави ми впечатление, че човекът явно липсва от медиите. Някак си между другото го споменават. Някаква програма за управление или негови виждания как да стане тая работа също не намерих. Дори да е казал нещо по въпроса с управлението на държавата, то това е останало скрито от взора на обществото и социалните мрежи.

Неговата номинация е ясно доказателство, че ГЕРБ сега не искат властта, защото знаят какви ще са последиците след тази тежка зима и галопираща инфлация и бедност. По-добре някой друг да им е виновен и напролет да се пробват отново за по-голямо мнозинство.
Но все пак се чудя как умен човек може да постъпи толкова глупаво….

Елена Гунчева-Гривова