20.04.2024

Новините от тази сутрин са ужасяващи и по същината си, и по количеството.
Някакъв „с множество криминални регистрации, вкл.за наркоразпространение, с 50 наказателни постановления, с фалшиви номера на колата“ с висока скорост се удря в асансьора на метростанцията и колата се разцепва. ИДИОТЪТ УБИВА две момичета, пешеходки. ИДИОТЪТ-ПСИХОПАТ и спътничката му, също не по-малък идиот от него са избягали от мястото на катастрофата. Вероятно са били друсани и пияни. Ще бъдат намерени, ще бъдат съдени, вероятно ще бъдат осъдени, но двете момичета няма да се върнат. А тези две друсалки ще продължат с абсолютно безсмисления си празен живот, в който пиенето, наркотиците и бързите коли са ценност.

А защо нищо не е предприето и не се предприема срещу гонките и меренето на самочувствието и п….те на разни умствено изгладени индивиди с мощни коли по кръстовища и булеварди в София, е друга тема.
Следващата новина е отново за ИДИОТ-ПСИХОПАТ, убил куче, защото му плашело кокошките!?!? Вади въздушна пушка и го убива.

Трета случка – непълнолетен шофьор, който често карал кола, убил жена на пътя. Отново безхаберие, отново безотговорност – на първо място от родителите, след това и на околните, които са знаели, но не са сигнализирали.

Всеки ден сме засипани от новини, обединени от един много съществен признак, за който ние не говорим, явно и не ни тревожи. Наричам го ПСИХОПАТИЗАЦИЯ на обществото – ширеща се чувство за безнаказаност, безотговорност, социална нечувствителност, категоричен отказ да се спазват правилата, задоволяване само на личните потребности и непременно получаване на удоволствени преживявания на всяка цена, незачитайки околните. Ето това е психопатията. Сега я наричаме личностово разсройство, че психопатия било станало обидна дума.

Тази обществена „болест“ е проникнала като ракови разсейки навсякъде, във всички слоеве – от най-високите до най-ниските. Причините са много и ако и не вземем мерки, които са безвъзвратно закъснели, спокойно можем да се самоопеем и да приключваме сагата, наречена живот.

И последната новина, която няма да я видите по телевизорите, е решението на ВАС от вчера, че в Добруджа може да се добива газ. Да ни е честито, вече сме енергийно независими…….

Цветеслава Гълъбова