28.03.2024

Гърми и се завихря като смерч глобална война, в която ще бъдат употребени ядрени или още по-модерни оръжия за масово поразяване, а ние, в България, ще правим „избори“! Със същия пършив избирателен закон, който отново ще вкара в Народното събрание същата гнила политическа мърша. Провинциален бардак! Селски цирк! Черна комедия дел’арте! Наистина сме ненадминати в абсурда!

Повтарям пак и съм наясно, че няма да бъда чута. Управленските палячовци не четат „Свободно слово“, а канцелариите им снасят само това, което тия охлюви искат да слушат, тоест слузестите лъжи на „сериозните“ либерални евроатлантически сайтове и социологическите агенции, проучаващи „предизборните настроения“. Но „предизборни настроения“ в страната няма, освен в летните кухни на майките и стринките на кандидат-депутатите. Чуй, народе български: или трябва да принудим това служебно правителство да отложи поне с шест месеца изборите, като през това време изработи нов изборен закон – или да се вдигаме и да изметем цялата партийна и административна мръсотия от нашето Отечество! Било невъзможно сега да се пише и внедрява нов избирателен закон – щяла да бъде погазена Конституцията! С тая Конституция кой ли не си избърса дирника – нека я погазим веднъж в интереса на българския народ! С настоящия електорален закон гласуваме окончателната гибел на държавата! Досегашната сган не бива да помирисва депутатски кресла, а само въшливи пандизчийски нарове – до живот! Ако нищо не се промени, народът пак ще се вдигне – дори под напора на външно събитие – но в тоя случай ще бъде с ножове, сатъри и мотики – и доживотният затвор ще се стори на политическите мародери непостижим блян от паралелни светове!

Измисли го, бе, президенте Радев, натисни тия плондери от разните „консултативни съвети“ около теб да го измислят! Промяната в избирателния закон може да бъде гласувана от гражданите чрез референдум, в „извънредна ситуация“, може да се намери и друг начин – стига да искаш! Но, знам, ти не си кацнал там, на върха на пирамидата, за да мислиш за спасението на държавата, а за да изпълняваш чужда воля. Волята на българоубийците. Пък и „пирамидата“ е разнебитена барака, подпалена от четирите страни.

И все пак, колкото и безгръбначно да е, служебното правителство е по-добро от безкрайната изборна и партийна вакханалия, която ще се отприщи след 2 октомври – ако дотогава някоя атомна гъба не ожули скалповете ни. Нали не се съмнявате, че въпреки манипулациите на мизерния вот от петнайсетина процента гласували, никоя партийна боклукчийска кофа няма да има мнозинство? Всичко ще се повтори дори не като „дежа вю“, а като безкраен холивудски сериал за зомби и вампири. Ето защо никакви избори не ни трябват, а е нужно служебното президентско правителство от бъзливи лелички да осигури минимум хляб и бутилирана вода за българския народ – и на всяка цена, беззапелационно – да ремонтира бомбоубежищата. Не само в София, а и в цялата страна. Да не разчитаме само на пещерите!

Милена Върбанова