16.09.2024

Загледах се снощи в новините по Rai uno. В Италия отскоро има дясно правителство.

Мога спокойно да заявя от видяното, че в Италия между дясно и ляво няма разлика, както и в България между дясно и ляво няма разлика. Никаква разлика и в провежданите политики на италианското и българското правителство.

Италианското уж патриотично правителство не спира мигрантите, дава пълната си подкрепа за Украйна и следва абсолютно безусловно поставените му от САЩ задачи.

Същото щеше да прави и ако правителството бе ляво.

Единственото което нашата и тяхната власт работят е да формират бюджет и съответно да администрират бюджета чрез чиновническата армия..Има леки повишения на пенсии и обещание за някаква минимална заплата..

Другото са битови драми, които медиите експлоатират с плам и страст и около които драми, политиците оформят политиките си.

Общо – взето насилието над жени е водещо.

Също като в България.

Няма реални политики по значими проблеми, като миграцията и войната ( където ЕС е абсолютно безпомощно ) , има заиграване с битовизми – твърде ниско ниво за всеки един политик. Но явно толкова могат, с това се занимават .

Или пък ни бутат в някаква неясна посока..

Колкото до нашенските баталии.

Според баща ми ако има договорка с Божков, то тя евентуално е на ПП..Но между Божков и Борисов – казва баща ми – договорка няма..

Той също прогнозира, че един от двамата ще бъде убит. Но не сега, а след време, когато утихне информационният поток около тях.

Ивайло Георгиев,

из „Приказки от Кооператива“