23.04.2024

Въпросната Дана е дошла у нас с ясната цел да ни дърпа ушите и да ни налага свирепа цензура. Кака Данка е „заместник-директор на говорителите на Европейската комисия“! С колко много безсмислени думи е нагизден рангът на тази чиновничка, за да се прикрие смисълът му – цензор. И колко много приживалци – цял щаб говорители на ЕК с директори и сюрия заместници – лапат нашите пари на брюкселската трапеза!

Кака Данка „стояла близо до Урсула Лайнен и често формулирала това, което Лайнен трябва да говори“! Все едно че става дума за дворцовия протокол на мандарините в Забранения град! По това колко близо стоят мандарините до императорския престол, може да се съди за тяхното влияние. Същото е било при Хитлер, същото беше при Брежнев и бай Тошо.

Не се разбира само Лайнен ли налага какво да каже говорителката Спинант или обратното.

Щом Дана Спинант е позиционирана „близо до Урсула“, значи влиянието й не е за пренебрегване. Впрочем като гледах снимката на кака Данка, ми се стори, че тя е не само близка подчинена на Лайнен, а неин клонинг. Майка и дъщеря не си приличат толкова. Същата невзрачна женица с нагло личице. Същата ухилена, триумфираща, размахваща пръст посредственост. Кака Данка е комшийка от братска Румъния. Не открих нейна подробна биография, но съдейки по общия случай в бившите соц. държави, в които всички тъмносини са бивши тъмночервени, лесно е да предположа, че тейко й усърдно е близал чепика на Чаушеску или на по-нижестоящите местни чауши.

Кака Данчето е дошла да ни спасява от „дезинформацията“. И да запушва с гърди амбразурата, бълваща „кремълски фейкове“. Тази амбразура според ЕК била България. Българите. Българският език.

Днес „дезинформация“ се нарича истината, а „информация“ – плоският, арогантен фейк. Зеленски и Белият дом били най-чистите извори на „информация“. Черното е бяло. Злото е добро. Аморалното е морално. Понятията отдавна са обърнати с главата надолу.

Кака Данка е дошла в България да изрази мрачното недоволство на световните лъжци от факта, че българите все още са нормални хора и разсъждават със собствените си глави. Кака Данка инкриминира българския език, чрез който истината за войната на НАТО срещу Русия в Украйна стига до нашия народ, а чрез него и до другите европейски народи. Кака Данка е готова да внуши на акушерката Лайнен да бъде забранен този политНЕкоректен български език, толкова близък до руския! Кака Данка иска да ни го отреже и да го забоде като кървава мръвка на позорния стълб. Като престъпен инструмент на правдата в един свят, завладян от мракобесието!

Езикът! Да, езикът винаги е бил най-опасният враг на тоталитаризма, фашизма, глобализма! И на всяка престъпна власт! Затова робите са били неми – господарите са им режели езиците или са заплашвали да ги отрежат! Свободата на човека се изразява чрез свободния език, а робията чрез мълчанието и лъжата! Езикът никога не се е харесвал на завоевателите и техните колониални хрантутници! И ето днес кака Данка ни казва, че нашият език прекалено глаголства, шуми, пречи, буни и нарушава мълчанието на сведените робски главици. Или да си го глътнем сами или ще ни го отрежат. Също като в максимата „език мой, враг мой“. Така разбирам аз посланията на чиновничката на ЕК. Те са съвсем прозрачни.

Отвратителното е, че мисирката от btV раболепно изслушва тия Данкини констатации и закани – без апостроф. Дори без елементарна вметка поне за „честта на пагона“, както е думата – за честта на журналистическата професия, която е призвана да служи на истината и да брани свободния език. Българския език! Не се учудвам – езикът на мисирките отдавна е отрязан. А в btV постъпват преди всичко неми по рождение мисири.

Ето защо аз ще кажа това, което оная мисирка на момента трябваше да заяви – в очите на нахалницата:

– Како Данче, що не литнеш на майната си влашка и евроатлантическа?! Това, в което ти си се домъкнала да обвиняваш българите, е повод за най-голяма българска гордост! Чест и достойнство за България е, че българският език разпространява истината в Европа и света! Чест и достойнство е, че той помага на другите народи да осъзнаят и отхвърлят заблудите, с които вие ги затрупахте! Чест и достойнство е, че той разобличава сатанизма! Чест и достойнство е, че той е славянски език и защитава славянската правда в концлагера ЕС!

Това е ясен знак – България ще премине жива през мрачните времена и пребъде във вековете! Древната ни мисията на духовни учители на човечеството продължава в настоящето и бъдещето!

Поклон пред теб, ЕЗИК БЪЛГАРСКИ! Език майчин и бащин! Език на децата ни! ЕЗИК ГОСПОДЕН!

Милена Върбанова