27.04.2024

Ще бъда кратка и пунктуална.

Ще започна с това, че осъждане на неолибералната доктрина от човек с огромен фейсбук потенциал, който има няколко дози ваксини на Гейтс и пропагандира маски и локдауни, защото ПОВЯРВА на ….неолибералната доктрина за вирусните заболявания и тяхната превенция и се уплаши, е меко казано пародия.

Ще нахвърлям 3 бележки.

1. Идеята, че неолибералната доктрина е ЛЯВА, е абсолютна лъжа, независимо, че този термин ЛЯВ се пришива към нея още от началото на миналия век. Да се говори за „западно ляво“ е просто нонсенс. Такова животно няма в политическата историческа наука.
Препоръчвам „Европа срещу фашизма“ на професор Милен Семков, за всеки, който мисли или му се струва, че неолибералната доктрина е всъщност ЛЯВО ИДЕЙНО ТЕЧЕНИЕ.
Споменатият Маркузе и неговият Франкфуртски клуб е една от многобройните философски германски секти в 20-те на 20 век. Разбира се евреин, който решил да промени Маркс и приложил сектантството си в Америка. Всеки, който възразява срещу Маркс може ли да бъде считан за ляв идеолог? Не, разбира се! Маркузе няма почти напълно нищо общо със същинската социалдемокрация в Европа, със същинския антифашизъм и пролетарска класа, които представляват ядката на ЛЯВОТО ДВИЖЕНИЕ. И за разлика от Изтока, където лявото учение беше приложено, на Запад представата за ляв политически ред е толкова изродена, че не може да се познае къде и защо е родена. Идеално за мътната вода на глобализма!
Да се счита Глобал либералната доктрина за лява, е основна идеологическа болест, от която страдат масово днес. Заразна е.

2. Отношението към Русия.
Няма антиглобален, следователно антинеолиберален тренд, какъвто и да е той, който не признава Русия за основна сила в борбата срещу въпросната неолиберална доктрина.
С всичко описано от авторката Закидис като проблеми на света при глобализма, се бори реално именно Русия. Нещо повече, Русия е единствената държава, която има физически, морален, идеологически и метафизически ресурс за това.
Следователно – Антинеолиберален фронт извън центъра Русия не съществува!
За съжаление на всички, които считат Русия за диктатура и олигархат и чакат извън нея борба с Клаус Шваб и компания. Ще почакат.

3. Гърците имат героична антифашистка история.
Но понеже не са учили българска история, не знаят или удобно забравят, че България има повече опит в антифашизма. Но преди да се обясня, ще кажа, че на българи да им се обяснява „Що е то ляво движение“ е смешно, защото първата социалдемократическа партия в Европа е българска. С 100 годишен опит. И давам обяснението си.
България преживява пет антифашистки вълни в период от 45 години, с пет тежки пика и около половин милион жертви. На фона на приблизително 6 милиона население към 1944 година, това прави 1/10 част от българския народ загинали в антифашистката борба. Плюс още толкова ранени и осакатени. Плюс още хора, които страдат в борбите на други европейски държави – Испания, Германия, Австрия.
Горещо не се сравнявам със страданието на който да било човек и се прекланям пред жертвите в семейството на Закидис! Но историческата истина говори, че в България има МНОГО СЕРИОЗЕН АНТИНЕОЛИБЕРАЛЕН КОРЕН, който не се сломи от нищо, най-малко от глобалистите на Шваб, Сорос и Гейтс. И припомням, че България е на първо място в света по НЕЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, с едва 29% съблазнени.
За съжаление цифрите на Гърция са много далеч в другата крайност, както по брой ваксинирани с неолибералните препарати, така и по отношение на приемане на глобализма в държавата и народа.

И така – Да се нарича и счита сегашната сатанинска лудост ЛЯВО ИДЕЙНО ДВИЖЕНИЕ, е извращение на историческата идеология и следователно съучастие в неолибералната доктрина. Защото истинското ляво идейно течение е това, което ще спаси света от глобализма. За да бъде опорочено, то се представя за същинския глобализъм. И хора като Закидис със или без да знаят обслужват лъжата.