20.04.2024

Няколко биологични единици се гаврят в мола с един човек, десетки биологични единици гледат и снимат /ох, зрелище без хляб – кофти/.

Сто ИНТЕЛЕКТуалци призоват/се молят ПП-тата да направят правителство с ГЕРБ. Разбирам мъките им, особено чия ръка да целуват, че после да си искат. Много от тях са известни поцелуйковци от близкото и по-далечното минало.

И още една тежка интелектуалка от тенджеровия модел, дето вицепрезидент щеше да става /пу-пу, не стана/, която издига таз домашна потреба в ранг метафора, описваща всичко лошо в народа й и времето, в което се е формирала като човек. Моасе, за теб не знам дали те е срам, че си българка, но мен ме е срам от теб. Метафората ти е като тенджерите от ИКЕА за европееца от средната класа – евтина и ширпотребска. Откъде са пръкнахте толкоз грантояди ненагледни и безродници. що не си седиш във франция и да си готвиш в икейските произведения на изкуството, а беше дошла вице да ставаш в страна, чийто народ мразиш откровено.

Тези три неща ме впечатлиха в последните дни. И в трите става дума за личностов регрес и проблеми от цивилизационно естество, нищо че някои от участниците имат претенЗии да са жалони по пътя ни към светлото бъдеще.

Цветеслава Гълъбова