28.04.2024

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Макар и да ги считам за враг, САЩ са си велика сила. Но дори най-големите им врагове не биха се сетили да им пожелаят този президент. Официално да се поставя въпросът лекари да изследват дали американският президент страда от деменция и може ли да управлява, е дъното. Пълно унижение. И страх.

Защото все повече хора и най-вече американци осъзнават, че ядреното куфарче се държи от човек, който не може и собственото си име да запомни и не помни и името на съпругата си, бърка имената на държавите и световните лидери и е голям успех да не се загуби в малка зала. Осъзнаването, че световната политика, войни, конфликти и решения са в ръцете на един старец с деменция, е ужасяващо.

Естествено, знаем, че е кукла на конци и други управляват. Но той е лицето и може да натвори такива проблеми, че светът да не оцелее след него. Геронтофилията в американската политика минава всякакви граници. Вече ще е успех за американската дипломация, президентът им да не се изпусне публично и да успее да види къде е трибуната.

Мислехме, че Буш е дъното. А те тепърва са подготвяли багера да го копае!

Елена Гунчева-Гривова