13.05.2024

Страхил Ангелов

Говорителят на ЕК обобщи всичко, което Путин каза в двучасовото интервю пред Тъкър Карлсън, като лъжа, манипулация и естествено изказа съжаление, че руския президент е имал възможност да „сее“ пропаганда. Толкова от Брюксел. Те това разбраха.

Чиновническият и политически елит на Европа е напълно деградирал и скъсал с реалността. Негова еманация у нас са „лидери“ като Кирил Петков, който определено има остра нужда от преводач, който да разяснява какво този „титан“ се е опитал да каже в публичните си изяви, които някакви подобни на него журналисти напоително отразяват. Преди дни Кирчо евроатлантика прозря, че 30 плюс 30 със сигурност е равно на 40! Трагедията е, че има и други хора, които вероятно споделят този „факт“ и искренно подкрепят младия „политик“, който в момента е и мандатоносител. Очевидно „промяната“ в посока на тотално видиотяване продължава с пълна сила и на сцената изпълзяват все по-окаяни дегенерати, които изпитват сериозни затруднения да сглобят малко по-сложно изречение с два глагола и всички ние сме принудени по цял ден да слушаме безумните им брътвежи. За съжаление вече не е смешно и забавно, защото ситуацията около България и Европа като цяло е много сериозна и рисковете, пред които сме изправени изискват определени политически решения, а те няма как да бъдат взето от този т.нар. „елит“.

От другата страна на океана в метрополията положението е още по-тревожно. Вчера Байдън, видимо дезориентиран, е излезнал на моравата пред Белия дом и опитал в рамките на пет минути да разясни, че твърденията относно изневеряващата му памет са неверни и манипулативни – т.е. руска хибридна атака от страна на Путин. След което е направил кратък, но съдържателен преглед на международното положение, като е обявил с тревога, че президента на Мексико Сиси (Абдел Фатах ал-Сиси президент на Египет) отказва да осигури „коридор“ за хуманитарна помощ към ивицата Газа. По-нататък президентът на „велика“ Америка направил опит да разкаже за завършилата според него „току-що“ среща на Г-7, на която се е разбрал с Хелмут Кол и Франсоа Митеран – и двамата покойници. Апропо, Байдън в последно време често се „среща“ и „разговаря“ по важни въпроси с починалият през 1996 година френски ръководител Митеран и обсъждат интензивно бъдещето на Германия. Само преди няколко дни Джо обяви буквално следното: „Седнах и казах „Америка се завърна“. И Митеран от Германия – имам предвид от Франция – ме погледна и попита: „Е, откога се е върнала?“, цитирано от Fox News. Единственото, което липсва, за да е пълна картинката е кандидатът за втори президентски мандат на САЩ една сутрин да събере журналистите на Сорос на поляната пред Белия дом, да клекне и да се облекчи на росната трева от голямата нужда, която го е настигнала….

Това е положението! А у нас някакви слагачи напират за „селфи“ и чакат политическа подкрепа от една восъчна фигура като Байдън, на която по цял ден се кланят.

На фона на цялата тази гротеска, Путин, Си, Моди, Ердоган и други световни лидери очевидно няма с кого да разговарят на Запад и не без основание считат, че всякакви договорености са напълно безпредметни и напрактика постигането на какъвто и да било напредък в урегулирането на отношенията е невъзможен. Как да си представим Путин седнал на разговор, а срещу него Байдън, Урсула с чиповете от перални, която е деградирала да най-обикновен търговски агент на фармацефтичната индустрия или Борел, но който му липсава само един червен пластмасов нос….. Ами Денков-Габриел или 32 годишен хомосексуалист премиер на Франция и мъжа му външен министър? Невъзможна задача.

Т.нар. „колективен“ Запад ударно се маргинализира и всички европейски сателити на САЩ изпадат в пълна безтегловност с всеки изминал ден.

Страхил Ангелов