04.05.2024

Отново да попитам – защо Бойко Рашков и Асен Василев още не са привикани в прокуратурата? Поне това…
Рашков първо не познаваше обвинените в контрабанда Димитрови, после измисли наглата лъжа, че синът си направил снимка с него, за да се хвали пред приятелите си, че познава влиятелни политици, а днес, пред Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях, каза, че се е срещал с Димитрови във връзка с обстановката около изборите в Хасково: „Носиха ми информация за купувачите на гласове“. Е-ха, нови висини – контрабандисти информират лично министъра, в кабинета му в МВР.
Последно, на коя от трите версии да вярваме?

Рашков трябваше да бъде и изслушан, но само избълва поредната порция лъжи и си тръгна, без да позволи да му бъдат зададени въпроси от депутатите, влезе в конфликт и с журналист, счупвайки телефона му. За пореден път се държа нагло и безцеремонно, демонстрирайки недосегаемостта си и незаинтересоваността си от случващото се.
Също днес стана ясно, че и Асен Василев се е срещал и явно отлично познава обвинените в контрабанда Стефан и Марин Димитрови. Това се разбра от официални документи, изпратени в отговор на депутатски въпроси към комисията. От Министерството на финансите заявяват, че от писмено обяснение от охранителите на МФ, Димитрови са влизали в министерството три път в края на 2023 г., като дори не са се вписвали в книгата за посещения, защото са били придружени от Лъчезар Ставрев, който е директор на политическия кабинет на Василев.

И после Кирил Петков ще говори за дълбоката държава и корупцията по върховете, жалвайки се, че изведнъж, ей така внезапно, ПП (и ДБ) били разбрали пред каква мафия са изправени. Сериозно?
Абсурландия!

Виктория Георгиева