29.03.2024

 

Войната в Украйна не отива на добър край за САЩ и ЕС, поради което трябва да се намери нова занимавка за населението. И се връщаме към добрия стар ковид. Интересно ми беше как войната успя да излекува пЛандемията за отрицателно време. С претърпените поражения изведнъж рязко вирусът се активизира. Много пъти питах как така украинските бежанци не се изследват за вируса и защо не се ваксинират, като влизат в България. Отговор нямаше. Защо ли?

Сега отново се заговори за затваряне, за маски, за тестове. Още по-интересно е, че и в актуализацията на държавния бюджет останаха едни около 750 милиона лева за ваксини и тестове за ковида. Отново по медиите плъзнаха математици и врачки да ни обясняват, колко страшно ще стане.

Това ни очаква. Да напомня, че ни очаква и служебно правителство на Радев. Когато назначи Стефан Янев за служебен премиер, помните ли въвеждането на зелените сертификати и колко се затегнаха мерките? Помните ли, че дори на инициативния комитет за издигането на Радев за втори мандат не пускаха хора без зелен сертификат. Е, да си знаете!
А най-вероятно няма и да има парламент, който поне да може да контролира цялото безумие. Отново ще ни плашат с чували за трупове, как яко ще мрем /то с оглед гладната зима, която предстои, може и да се случи/, колко е страшно всичко.

И това няма да има край….докато не го сложим ние!

Елена Гунчева