02.05.2024

Калина Андролова

Пеевски е нищо без Доган.

Не може да властваш в етническа партия, ако не принадлежиш към етноса. Принадлежността към етноса струва повече от всички пари на света. Не можеш да държиш турския електорат с една върхушка, която контролираш единствено с пари.

За да се еманципира от Доган и да властва в ДПС, Пеевски трябва да постави друг влиятелен сред турците човек начело на партията. А ако наистина е влиятелен сред турския електорат, няма да изтърпи Пеевски и две минути.

Мултинационалната игра на ДПС все някога трябва да приключи. Щото не можеш да лъжеш всички завинаги. Американците не са глупави, никога не са били, просто България не им беше чак толкова важна и бяха оставили нашите самозабравили се корупционери да вършеят при положение, че спазваха базовата посока.

Така на официално ниво се кланяха на американците, а в задкулисен план въртяха бизнеси с руснаците. Като започна войната в Украйна обаче, мотиката не можеше да остане ненастъпана.

Да де, ама нашите виртуозно мимикрираха и започнаха страшно състезание кой е по-голям атлантик. Ако трябва, ще затрият държавата, но ще се кланят до земята, за да измолят помилване от американците. Дето се казва по байтошовски, поне докато мине бурята.

Наистина ли си мислите, че американците ви вярват, бе драги корупционери?!

Или е достатъчно, че сте запушили всичко, и на американците им се налага да работят с вас, защото новите им избраници се оказаха по-неспособни от всичко на света. И сега Мехмед Дикме казва в национален ефир: „Ако Пеевски каже на Борисов, ГЕРБ ще напусне управлението.“

Не е добре, когато някой е поставил в зависимост всички с компромати и бухалки, защото накрая всеки ще има свой собствен мотив, за да му търси финалния изход. И обединяването на всички, ще бъде фатално за него.

Не е добре, когато си присвоил чрез натиск от държавата, а след това унищожил бизнесите на почти всички и си оставил България по скъсани пантофи. Пеевски носи основна вина за състоянието на държавата в момента и няма как точно той да се опитва да я управлява, да става премиер, вицепремиер, министър, двигател на промени и пр., да нарежда и да назидава.

Това е някакъв АБСУРД!

Това подсказва, че Пеевски е инструментализиран за поставяне на България под контрол!

И не е трудно да се досетим чий контрол ще бъде този!

Дори в турските доклади за състоянието на държавата ни се говори за „недопускане на мафиотски формирования и клики и осигуряване на прозрачност“. Според вас кои са тези мафиотски формирования и клики, които турските служби са регистрирали, че източват ресурсите на държавата?!

Пеевски нападна Митрофанова, сега нападна и Тагарев!

Хората, които са му пиари и му пишат изказванията, и му дават идеите кого да атакува, изобщо знаят ли какво правят?! Или Пеевски скъса ластика с Митрофанова и сега се извинява с Тагарев?

Чува се, че Пеевски е доволен от завоите на Доган, всичко било игрички, уговорки и пр.

Големи театрали, голямо нещо!

Посланик Кенет Мертен наистина ли не разбира за какво иде реч?! Или счита, че каишката е достатъчно здрава?! Или счита, че може да удари спирачката някъде по-надолу, след като го поупотреби за едно-друго?!

Не мисля, че това ще бъде възможно.

Накрая от геополитическите гениалности на Пеевски държавата ще завърши безобразния период на хаос без Южна България.

Щото спасяването му ще изисква компромиси за всякакви низости.

Калина Андролова