01.05.2024

Най-важната новина от вчера е обявяването на Великобритания за извършител на взрива, с който бяха унищожени тръбите на газовия тръбопровод Северен поток 1 в Балтийско море. Информацията излезе от говорителя на министерството на отбраната на Русия и идва в резултат на неопровержими доказателства, с които Русия разполага.
Паралелно беше съобщено за същото английско участие в нападението вчера на украински военни части над Севастопол с цел да бъде унищожен керван за извозване на жито от Украйна. Разбира се целта е била след успеха да бъде обвинена Русия, че унищожава житото на хората. Само да припомня, че така наречената „зърнена сделка“, по която Русия управлява износа на украинското жито за света, се сключи с участието на ООН и се намира под егидата на ООН. И сега чакам да видя Гутиереш дали ще мъцне поне нещо.

Организацията от САЩ „Институт за изследване на войната“, която информира зомбираната част на Колективния Запад включително в България какво става в Украйна, твърди, че украинците са извършили атака в законни военни действия. Интересно, аз очаквах руснаците да са атакували собствения си кораб, те обикновено така правят, атакуват собствените си позиции и наличности. Странно е това обръщане на въпросното НПО.

Оставям без коментар факта, че някой иска да спре износа на жито.
Може би житото не е необходимо, вече има скакалци.
Русия моментално спря участието си в зърнената сделка, което принуди също моментално Турция да почне да звъни в Кремъл. Обаче Песков каза, че Путин няма намерение да обсъжда с Ердоган решението си. Това също е интересно. Нещо е направил султанът.

Вчера обясних абсолютно новото положение, в което се намираме. Чак след като го написах тук, видях, че започнаха да го говорят и други анализатори, с уговорката, че на мен анализирането ми в хоби, а не научна и практическа професия.
Путин обяви война на ФРС.

След това дойде обвинението към Великобритания за Северен поток.
Сега ще видим и други обвинения, за които досега знаехме само по предположения и конспиративни догадки.

Подозирам, че Путин минава във фронтална атака срещу Великобритания. Нарочно изписвам цялото име на държавата монархия, основата на световната ДД.

Анастасия Гешева