18.05.2024

 

Изборите минаха, а усещането за пропадане и гнусотия се засили. Още повече лъснаха срамните и гнусни договорки между политици и партии, както и това, че процесът е напълно контролиран от Козяк. Случайни партии и случайни политици във властта няма.

И вместо тези дни целият български народ да се беше изсипал в София да търси сметка от тези безродници до какво блато ни докараха, а пред американското посолство да заявим искането си незабавно да се омитат оттук заедно с базите си, ни се плюем взаимно, без голямата част да осъзнава реалността. Привържениците на партии са като коне с капаци и отказват да мислят извън партийните опорки. Лелки и чичковци от села и паланки компетентно обясняват голямата политика, конспирации и геополитика, а интелигентните и разумни хора отчаяно си питат има ли смисъл този народ да бъде просветляван.

Съзнанието е основното. Там ни е проблемът. Ние не искаме да осъзнаем реалността и това, което ни се случва. Придпочитаме си миризливата уютна кочинка, в която всеки се спасява самосиндикално, пред това да се изправим заедно срещу общия враг. Дори не успяваме като народ да дефинираме кой ни е врагът. Самоизяждаме се помежду си, докато враговете ни точат секирата, с която ще ни приключат. Човешката глупост стигна неподозирани и непознати размери. И понеже демокрацията дава власт точно на най-неуките, кресливите и на циркаджиите, то и те направляват всички процеси. Хора, уж разумни, се повличат по всеобщия хаос и безумие и не могат да намерят смислено решение.

Приличаме на луд хамстер, който се върти в колелото и вижда в огледало срещу себе си образа си, който смята за враг. И смята, че този образ го кара да бяга безнадеждно и безсмислено, докато умре от изтощение. Приличаме на помияр, който мрази тоягата, а не този, който я държи.

Докато българският народ не се осъзнае и умните хора не вземат превес над глупаците, ще вървим уверено към дъното на пропастта, като ще завлечем с нас децата си, бъдещето си и България! И никой никога няма да ни прости!

Елена Гунчева-Гривова