20.04.2024

Анастасия Гешева

Разкриването на лицемерната политика на Колективния Запад, лъжите, с които борави, за да държи света под своя контрол, е една от главните цели на руската СВО в Украйна.
Тази цел съвсем ясно прозира зад действията на Путин и политиката, която той води и считам за белег за политическа грамотност вземането на това впредвид, когато се обсъждат политическите събития. Не се сещам за друг случай досега в историята, в който съзнателно да се води политиката така, че да се сваля маската на стоящия отсреща. Ако е имало такива разкривания, те са ставали несъзнателно. А сега стават и се целят съзнателно от Владимир Путин.
Путин води СВО по този начин, по който го води, не защото е излъган от военните и службите си, не защото Русия е слаба и опоскана, а защото иска да разкрие цялата лъжовна същност на Запада. И много успява!

Политиката на подмяна и лъжа, с която Западът живееше хилядолетия, и с която държи в плен и подчинение съзнанието на света, плюс разбира се физическите му ресурси, завършва. Точно сега, при тази военна операция в Украйна се поставя края на западните лъжи и началото на политика в света, която ще се основава на значително по-ясни и справедливи за всички правила. Във всеки случай с използването на хора и народи за лични цели приключваме. Исторически приключваме!

Признанието на Ангела Меркел, че Западът в лицето на Германия и Франция, не са имали и намерение да изпълняват Минските споразумения за запазване живота и здравето на рускоезичното население на Донбас, е нов момент в световната геополитика, който официално превръща конспирацията за злонамерените политики на Запада в геополитически факт. Истина и факт.
Който никой повече няма да може да пренебрегне. Оттук насетне при всяко международно договаряне и подписване на каквото и да е със Запада, трябва да гледа къде е Слънцето, както се изразява нашият мъдър народ.
Тоест, вярата, че Западът е честен, умря.
Постановката, че Западът е коректен и на думите му може да се разчита, приключи.
Световната роля на Запада се компрометира по официален начин.
Това е НЕНАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР, КОЙТО ЛЪЖЕ И МАМИ БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО, САМО В СВОЯ ПОЛЗА.

Много е вероятно Меркел да извърши акт на покаяние пред Путин като изрече всичко това. Като си призна лично истината зад Минските споразумения. Нейното откровение отваря врата на безкрайни възможности пред Путин по отношение на враговете му. Тя му даде предимство, каквото никой друг досега не му беше давал. Коз, с който той може и ще завърже всички западнофили в Русия, както и предимство за руската кауза пред целия свят. Защото фактически стана ясно, че Русия е била излъгана, а това е знак, който ще прочетат абсолютно всички държавни глави по света без у нас.
Оттук насетне нито една западна дума в политиката няма да бъде с досегашната тежест и меродавност.

Още нещо.
Никога повече Западът няма да може да излъже някого така!
Никога.
Авторитетът му е подкопан необратимо. От всичко, което прави в последните 30 десетилетия. Толкова се увлякоха във властта си над света, че не разбраха как влязоха в капана и той щракна.

В този пост искам да припомня още един факт за абсолютната безпринципност на Запада.
Пролетта отменяха Русия и всичко руско, изтриваха руската култура и душевност. Отричаха се от всяка руска форма.
А онзи ден целият ръководен състав на ЕС се оказа на руска опера в най-големия оперен център в света, усмихнати, щастливи, ни лук яли, ни лук мирисали. Но спрели руската газ и петрол, обрекли народите си на инфлация, студ и мор.

Това какво е?
Кой изобщо иска да приема такива хора за партньори и да ги счита за развити успешни същества?
Кой иска да живее в такава култура?

Аз не.

Анастасия Гешева