18.05.2024

Григор Лилов

 

Външната политика е сред приоритетите на всяка държава. Според Кирил Петков трябва да оставим Денков и Мария-Габриел сами да решат спора кой да е външен министър.

Кириле, чуваш ли се въобще какви ги дрънкаш? Що за дивотия е тази позиция на ПП-ДБ?! Същото се отнася и за Бойко, който вместо незабавно да реагира с отрицание, мълчи като пукал.

.

В случая без вашите партийни намеси налице са две частни лица – представляващи в казуса единствено себе си. Двама граждани ще решават помежду си кой от тях да е кормчията на България в бурните международни води.

Нямам думи!

За какво тогава са ни партии и политически живот, щом Х и У ще се договарят кой от тях ще води бащина международна дружина, а правителството, парламентът, партиите като техни кукли на конци ще го одобрят?!

Ако е така, всички вие – партии, политици, депутати в този случай сте напълно излишни.

.

Щом държавата ще се управлява на този принцип, а партии и парламент ще правят, каквото някакви частни лица се договорят, аз имам още по-радикални идеи.

Например да хвърляме ези-тура!

За премиер, за външен министър, за партиен лидер, за някое депутатско място. Аз например съм кандидат от едната страна на монетата за външен министър. Чакам другия за другата страна на монетата. А вие ще изпълните падналото се.

А още по-добре да разиграем лотария след милионите пълнолетни български граждани.

Вместо печеливш джакпот още по-печеливш – премиер, вместо 5+1 – министър, вместо 5 – депутат, шеф на регулатор, агенция, комитет, служба…

То и без това огромната част от политическия ни елит е като случайно паднали се „числа” в държавните кресла.

Григор Лилов