29.03.2024

След като миналата година се нагледахме на предателски решения, унижение на българския народ, грижа за украинския такъв и повече нововъведени думи в българския език, отколкото книжовността може да понесе, отново имаме нещастието да слушаме и гледаме предизборните прояви на ПП-ДБ. Оказва се, че основният проблем им са кой да е на избираемо място в листите. Туй неща като икономика, инфлация, мизерстващ народ, сложна международна обстановка, бледнеят на фона на боричканията кой да води пепейска дружина.

Продължавам да смятам, че те вече са в историята. Но губим време. Ценно време. Във времена на трудности като първи политически сили имаме ГЕРБ и ПП-ДБ. Продължават да им вярват. Българите вече не вярват в спасението. Вярват само в едноличното спасение, като се закачат за хранилката. Или просто животински, неистов страх от властта.

Докато не осъзнаем, че такива американски проекти нищо добро няма да ни донесат, няма да променим нищо. И няма да има и демокрация и промяна, и европейски граждани. Ще има само байганьовщина с харвардска тапия в джипката, да обобщя ситуацията.

Елена Гунчева-Гривова