04.05.2024

Тъкър Карлсън в анонса за интервюто с руския президент:
„За двете години на война американците не получаваха информация. Те нямат представа какво става тук в Русия.“
Според него това, което получават американците от казионните медии и журналисти досега е едностранна „угодническа“ правителствена пропаганда, а не обективна информация.
„Това не е журналистика. Това е правителствена пропаганда – пропаганда от най-грозния вид, от вида, който убива хора“, каза Карлсън.

Член 1 от Всеобщата декларация за правата на човека гласи:
„Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.“
Член 19:
„Всеки човек има право на свобода на убеждение и на изразяването му; тази свобода включва правото безпрепятствено да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да разпространява информация и идеи чрез всички средства и без оглед на държавните граници.“
(Всеобща декларация за правата на човека, 1948г.)
Всеки има право на свобода на убеждение – тази свобода включва ПРАВОТО ДА ПОЛУЧАВА ИНФОРМАЦИЯ И ИДЕИ чрез всички средства и без оглед на държавните граници.

Какво означава това? Аз имам правото да получа по националните медии нашумялото интервю на Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин:
1.В пълен обем и към момента на излъчването/публикуването. А не да се налага да ровя в мрежата за обективна и навременна информация!
2. Несдъвкано, преразказано и дебелашки манипулирано – като за недорасли и със силно ограничени умствени способности индивиди – и доведено до удобен за правителствената пропаганда вид!

Нацвъкал авторът, някой си Карабоев, в „Дневник“, например, няколко цитата от Путин за мирис и цвят, и създаване усещане за достоверност – и същевременно бълва в трикратно по-голям обем собствения си, предназначен за дебили и дълбоко втръснал ни от безкрайното преекспониране авторски правилен евроатлантически коментар – сакън да не вземе някой да излезе от пропагандния калъп на властите и да се пръкне в главата му една едничка, нецензурирана, непрошнурована и прономерована, свободна мисъл!
По трите национални телевизии същата картинка – жалък и нескопосан опит за дискредитиране и омаловажаване на интервюто и участниците в него! Един два цитата от интервюто, удавени в евроатлантическата помия на медиите!
Вместо да пуснат цялото интервю – и всеки що годе нормален гражданин да си направи съответните изводи сам.
Тъкър Карлсън в анонса на интервюто:
„Западните правителства се страхуват от информация, която не могат да контролират!“
„Ние сме журналисти и нашата работа е да казваме истината.“
„Ние също сме американци, а свободата на словото е наше право по рождение!“

Кога отнеха на гордите и достойни американци свободата на словото и убежденията, провъзгласени от Бащите – основатели на САЩ!

А за местните феноменални слагачи и евроатлантически натегачи във Властта въобще да не отваряме дума!

НИКОЛАЙ РИЗОВ