17.05.2024

Анастасия Гешева

Колективният Запад, в който сме принудени да пребиваваме и ние, всеки ден нарушава закони и никой не реагира на това, но вниманието постоянно фокусират върху вероятността друг да нарушава закони. Класически пример за нашата поговорка – Крадецът вика Дръжте крадеца.

Ето пресен пример. Американското следствие ПРЕКРАТИ разследването за притежание на кокаин в Белия дом поради невъзможност да се определи притежателят му. Значи при 100 хиляди филма, дето Холивуд направи, за великата справедливост и способност на тази държава да устоява на злото, за седмица се оказа, че не може да установи елементарно нещо и даже затвори разследването. Ако бяха питали някои хора, щяха да им кажат, че кокаинът е на Хънтър и няма нужда да се доказва, всички го знаят. Вместо това се оказа, че в сградата, в дома на най-влиятелния човек на планетата – американският президент, камерите не работели, а охраната била заспала. Ако беше проникнал руски екип, щеше да има вой до Бога и разследване до 2056 година. Но понеже става дума за наркотиците на Хънтър, няма свидетели, никой нищо не е видял и не знае и следствието не може да установи нищо.

Абсолютно всеки ден в ЕС се газят национални закони и това не прави впечатление никому, особено на облъчените как огромният враг на човешката селищна система е Путин, а всички западни лидери са света вода ненапита, чисти и бели като първоаприлски сняг. Докато гледат Путин, за когото сутрин, обед и вечер облъчените биват надлежно уведомявани, собствените им правителства извършват престъпления сутрин, обед и вечер и никой не реагира. Цели прокуратури на реагират, цели Върховни съдилища не реагират.

У нас събирането на 400 000 подписа за провеждане на референдум означава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО насрочване на референдум според закона за прякото участие на гражданите в държавната власт, приет в 2009 г и допълнен в 2015 г. Този закон ЗАДЪЛЖАВА Народното събрание да насрочи референдум при изпълнено условие. Не само не изпълняват закона, но и няма никаква реакция от институцията, която е призвана да следи за спазването на законите. Което означава само едно – Фактически сме в тоталитарна диктатура, след като законите на страната НЕ СЕ изпълняват, суспендират се де факто и вместо тях се управлява чрез решения на една или друга част от властите. Това по същество е обратното на демокрация и доказва, че България се намира в диктатура. Която все още не е еднолична, но колективна.

Впрочем става дума за глобална диктатура, тъй като същият проблем се забелязва в абсолютно всяка държава, част от Колективния Запад, както и в колективното управление на Европа. Нито една институция у нас не реагира на явното, брутално нарушение на закона! И тук говоря само за един случай, а ежедневието показва, че могат да се дадат много много примери за този процес на диктатура. Демокрацията в евроатлантическия Запад не съществува! Иначе ни набиват да гледаме Путин и Русия.

Българската държава се намира в тежка диктатура, по-тежка от комунистическата. Диктатурата на демократите и либералите. Правителството ни фактически работи за Украйна, не за България. Работи под диктат отвън, не в услуга и полза на българските граждани. Институциите са блокирани да извършват дейност само по дневния ред на външните контрагенти на нашето управление. Целият национален ресурс е насочен към чужди интереси.

Толкова са тежки нещата, че враговете на българите вътре в България не могат да понесат нито знамето, нито традициите на българите, нито културата, нито стремежът към свобода. Какъвто и да е пилонът на Рожен, случилото се показа отново този факт – евроатлантическите граждани на България МРАЗЯТ родината си и не желаят нейния живот и благо. Доказваме това всяка следваща година при всеки следващ етап в разгръщането на диктатурата.

Не зная дали е утеха фактът, че същото се случва във всяка друга държава членка на ЕС и/или НАТО.

Анастасия Гешева