01.05.2024

Един свят, управляван от един център – доминиращият хегемон.Глобален свят, роден чрез страх и подчинение, моделиран чрез специални операции и войни, цветни и безцветни революции, пандемии, чрез финансови зависимости, изнудване и много пари.
Свят, в който се избиват народи и разпределят ресурси по волята на шепа богоизбрани.Свят, в който историята се пише за да оправдаят или героизират машите на злото.Свят на тотален контрол – това е глобализма.Контрол върху действията, но и мислите, контрол върху живота.

Срещу този свят воюва Русия.С цената на всичко – собственото си бъдеще заради бъдещето на човечеството.
Православна Русия винаги е била главната цел и мишена на глобализма.Нали не се заблуждавате, че рухването на Съветския съюз и Източния блок беше естествен еволюционен процес или пък случайност?

Само православието може да се противопостави на псевдодемократичните ценности облечени в идеите за евроатлантизъм ,единство и защита на човешките права чрез съюзи като НАТО и организации като ООН и СЗО.
Знаете ли как се променя отношението към Бога от изток на запад?
Навремето учих история на културата, вкл. религии.Помня добре този въпрос и отговора на професора, който преподаване тази дисциплина.

За православните Бог е баща, но и строг съдник, който бди за човешките грехове.Страх от Божието наказание.
В католицизма Бог е бащата, който прощава на децата си.Там изповедта заличава греха .Бог прощава.
В православието смъртните грехове са непростими.
Няма как демокрацията и нейните постулати като средство за налагане на контрол да преодолеят сърцевината на православието и да променят вярващите.

Да, това са правила, но с тях закърмваме децата си, независимо от вярата или невярата им.
Ето защо православна Русия е най- големият враг на глобализма.И войната срещу нея е цивилизационна.
И да, Русия няма избор – ще води тази битка до победа.Това е смисълът да я има.

Румяна Ченалова