01.05.2024

Президентът Радев има личностен и институционален ресурс да стопира набутването ни във войната на Запада срещу Русия.

Точно в навечерието на изборите в САЩ, които могат да сецнат ленд лийз акта, финансиращ войната в Украйна. Слугите на Байдън у нас-Герб, ПП, ДБ и сие играят подло срещу българския народ, като вкарват законопроект за оказване на военна помощ на хунтата на Зеленски.

Дебатите не са безсмислени. Въпреки количественото преимущество на евроатлантическата тълпа в парламента. Президентът може да наложи вето. Може да контрира публично. Може и да се инициира дебат за референдум по темата. „Възраждане“ и БСП са против вкарването ни във войната, Стефан Янев усуква… Това са добри поводи за протакане. .

Не съм наивник. Президентът е натовски генерал, но може да се надскочи. Има личен интерес да прецака Герб, ПП и ДБ в името на идеята за по-силно президентство. Има и финансови аргументи. 45 милиарда е външния ни дълг. 540 млн. сме дали на украинците.

Влизането ни във войната ще увеличи тези разходи многократно. При дефицит от над 6 процента. И инфлация над 20 процента… Евроатлантически борчове вследствие на санкциите. На всичкото отгоре още на междинните избори на 8 ноември републиканците в САЩ може да вземат властта в Конгреса и да обърнат гръб на Зеленски за безкрайна военна помощ. Заявяват го. И ние какво, ще се прецакаме да се оголим,надупим и да се самоонодим?!

Герб лъже, че като дадем старо оръжие на Зеленски, ще се модернизираме с ново от НАТО. Ново няма да има, защото вече е похарчено в Украйна. Само ще има още по-мащабна окупация от натовски пълчища. Това са законопроектите на Герб и ДБ под благовидния предлог подсилване на фланга.

Ако Герб и ДБ се наложат, президентът губи. Все си мисля, че не иска да загуби точно от Герб.

Милен Милушев
Движение БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ
milenmilushev. blogspot.com
t. me/milenmilushev