02.05.2024

„Такава е политическата логика!“ е неизбежната фраза, мантра, заклинание и внушение, която не излиза от устата на политиците във времена на кризи. А ние сме в перманентна и интедисциплинарна криза 33 години и особено последните 15 от тях.

Лидерите на партии и партийки ловко се укриват в мътлявината на тая кой знае какво означаваща енигма. Политиците ни имат за много прости, подобно на тях самите.

Политическата логика, ако изобщо я има, повелява Бойко Борисов да ходи на консултации при президента, защото е главатр на ГЕРБ – СДС. Но Бойко високомерно сваля тая тегоба от юначната си гърбина и прехвърля отговорността на Атанасова, Дончев, Биков и др.

Политическата логика изисква Славчо Тр. да предвожда групата на ИТН, но той праща Тошко и Балабанов и си лежи на прочутото диванче в една тмна стайчка. Политическата логика едва ли допуска уж лявата БСП да се сдружава с уж дясната ДБ, ама не би. И в тази релация цари пълна идеологическа и политическа мъгла.

Мда… Май само ДПС се подчинява на политическата логика. А, и Волен Сидеров се подчинява. Макар и извън парламента, винаги се сбива и предизвиква скандали, за да потъне в забвение, подобно на Марешки, Валери Симеонов и Каракачанов.

Любо Кольовски