17.04.2024

Българи, „Жребият е хвърлен!“ на 2 октомври сме призвани да се явим пред избирателните урни! Осъзнайте, че съдбата е в нашите ръце, че отговорността е наша!

ПРОЧЕТИ И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙ! ОМРАЗАТА И ЗЛОБАТА НЕ СА ДОБРИ СЪСТОЯНИЯ НА ДУХА, ЗА ДА НЯМА СЛЕД ВРЕМЕ ПРОМЯНА В МНЕНИЕТО! БЪДЕТЕ ПОЗИТИВНИ!

Взех осъзнато решение и преминах своя „Рубикон“ да вляза в политиката. Ще участвам в парламентарните избори за 48-я български парламент. Кандидат съм и ще съм водач в листите на Обединение Справедлива България за 16 и 17 МИР (Пловдив град и Пловдив област), защото в тези избирателни райони съм роден, израснал, образовал и отдал голяма част от професионалния си живот, защото аз не съм спуснат „парашутист“ от партийна централа в даден избирателен район, тук е моят здраво вдълбан корен.

Аз припознавам и приемам предизборните обещания на коалицията Справедлива България и ще работя за тяхното реализиране през следващия мандат. Важното е да е честно, ясно и открито! Свободата е право на избор, всеки човек определя сам как да постъпва! Свободата даром не се дава! Тя се отвоюва! Ще участвам за втори път в парламентарни избори, като първият път беше преди година в Патриотична коалиция от гражданската квота. Тогава идеите, за които се боря и отстоявам от години се припокриваха в огромна степен с посланията на тази коалиция.

От година с приятели и родолюбиви сънародници се обединихме зад идеята да създадем обединение Справедлива България, което събира в себе си свободни, смели, ерудирани и истински професионалисти. Общата и непоколебима цел, която ни събира е благополучието на Родината и на нашия български народ.

До 1990 година бях член на БКП, след което се деполитизирах и до ден днешен не съм член на никоя партия. В изборите, в които съм участвал никога не съм бил партиен кандидат, на която и да е партия.

Бях подкрепян от ВМРО и Патриотичната коалиция. Споменавам всичко това, за да стане ясно на всички, включително и на онези, за които основното състояние е да мразят, охулват и клеветят. Няма от какво да се срамувам в досегашната ми скромна политическа дейност.

Аз съм българин, работя и служа само на България. Категорично се противопоставям на чуждото вмешателство в нашите дела.

Кой съм аз: роден съм на 18 август 1963 година в Куртово Конаре, община Стамболийски, Пловдивска област, където завърших основното си образование. През 1982 година завърших Немска езикова гимназия в Пазарджик. Висше образование в НВУ „Васил Левски” град Велико Търново, специалност „войсково разузнаване” – 1986 г., след това редовния курс на ВА „Георги Раковски” София, 1996. През 2012 година завърших колежа на Сухопътните войски САЩ, но това няма никакво значение и не съм „агент под прикритие“ на САЩ, както някой се опитва да ме изкара.

Аз съм агент на своето Отечество. Започнах службата си като офицер през 1986 година в поделение 32 990 – Пловдив, днешните Сили за Специални операции. До 2015 година заемах длъжности от командир на взвод до командир на бригада. През цялата си всеотдайна служба към Род и Родина съм бил и оставам истински парашутист.

Имам реален боен опит в две мисии на БА в Ирак и Афганистан. Владея и използвам английски, немски, турски и руски езици. Аз съм български офицер и служа на майка България! За онези, които ме познават оставам същият човек достъпен, открит, комуникативен, крачещ редом с тях, съпреживяващ заедно с тях несгодите на реалния живот.

Земляци, обръщам се към всеки един от Вас, подкрепете нашата коалиция Справедлива България. Ние сме част от своя народ, ние сме родолюбци, ние сме национално отговорни пред святото ни Отечество.

Животът, образованието, здравето и благосъстоянието на обикновения човек са във фокуса на програмата ни. България е нашата родина! Ние сме равностойни с другите народи!
Бъдете смели, бъдете активни и гласувайте на 2 октомври и подкрепете каузата Справедлива България! Това е гласът за България! Това е гласът за Вашите деца, за Вас самите и за Вашите родители! СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ означава българския дух и традиция, а не наложени чужди евроатлантически ценности. България е моята Родина!

Нека загърбим личностните ни различия и заедно да се борим за Справедлива България! Справедлива България е кауза, а не политически проект!

Димитър Шивиков