26.04.2024

Ще повторя вече казаното от полк. Николай Марков в статията му за „калинкизацията“. Но аз си мисля същото от понеделник, още когато чух имената на „експертите“, предложени от Н.Габровски. Така че плагиатство на идеи няма – има очевидност, на която всеки мислещ българин трябва с ярост да реагира.

Защо постоянно в управлението на държавата се натрапват нищожества, известни само с това, че са нищожества? Защо тези нищожества, които нямат никакъв реален принос в никакъв сектор, а целият им трудов стаж се състои в подмиване на дирниците на по-високостоящите от тях нищожества по етажите на администрацията, ни се представят като „експерти“ и „професионалисти“?

Въпросът „защо“ е реторичен. Ясно е защо истинските специалисти са маргинализирани. Ясно е защо българската интелигенция е отвергната. Ясно е защо почтените и талантливите хора нямат място във васалната власт на Колония България.

Но поне престанете да представяте плужеците, напълзели всички клонове на управлението като „професионалисти“. Те са „професионалисти“ само в унищожението на страната. Да, България е изядена не от лъвове, а от паразити. Бавна, мъчителна, унизителна смърт.

С такива прошковци в правителствата, парламентите и съдебната система, се превърнахме дори не в държава-мафия, в държава-отрепка. Станахме нарицателно за льохмани. Всеки ни подритва и заплюва. Всеки може да се гаври с националното ни достойнство, защото ние първи се отрекохме от него. Държавите са огледало на своите водачи. А наш „водач“ в продължение на 33 години е събирателната фигура на Прошляк Прошляков.

Милена Върбанова