28.04.2024

Излизането на Русия от последния договор, част от поредица договори и съглашения между Русия и САЩ за преустановяването на Студената война, фактически представлява ПОДНОВЯВАНЕ на Студената война между двете сръхсили.

На практика то означава нова глава в ЯДРЕНАТА НАДПРЕВАРА В СВЕТА. Само че днес световната картина е коренно различна от тази през 1989 година и всичко последвало след тази дата в отношенията САЩ/Запад и Русия.

Ще развия тази тема в първия удобен момент.

Сега само искам да коментирам факта, че Русия държи целия Запад чрез контрола на украинската територия, както стана пределно ясно при посещението на Байдън в Киев преди два дни.

Има поредните мнения, че руснаците са тъпи, да позволяват на враговете им, които пращат на Зеля оръжие с коеро ги убиват, да се разхождат свободно под носа им. Аз за пореден път мисля, че подобни прочити на ситуацията са плитки и обиждат стратегическия гений на Путин. Да, той жертва хора от своите, но това, което постига като допуска тези „глупави“ решения, е нещо, което аз не съм виждала. Всичко ще обясня.

Путин фактически демилитаризира Запада.

Надпревара в ядреното въоръжаване означава да имаш възможност да произвеждаш ядрени оръжия, а САЩ не произвеждат от години. Нямат, не могат да отделят пари, нищо, че се пишат много ербап. Е, сега ето тази истина ще лъсне.

Анастасия Гешева