02.05.2024

Става въпрос за Станислав Младенов

Новоизбран общински съветник е в конфликт на интереси, показва разследване на BGPravda.

Става въпрос за лицето Станислав Чавдаров Младенов, който влезна в Общинския съвет от листата на „БСП за България“, като поставен под №8.

Неговата жена Десислава Стефанова Младенова е назначена на длъжност – контрольор в общинското дружество „ДКЦ 15-София“ ЕООД (Диагностично-консултативен център) или казано разговорно – 15-та поликлиника. Сега нейният мъж ще участва в гласуването при отпускането на бюджета на дружеството, което си е чист конфликт на интереси.

„ДКЦ 15-София“ е общинско лечебно заведение и се намира в кв. „Изток“ на ул. „Никола Габровски“ №22. За тази поликлиника Столична община се ръководи по Наредбата за общинските лечебни заведения, като финансирането идва от бюджета на София, а пък той се разпределя с гласовете на общинските съветници, сред които е и Станислав Младенов, заради полученото 8-мо място в листата на „БСП за България“.

Самият той е и член на Съвета на директорите на Свободна Зона – Русе ЕАД с принципал Национална компания индустриални зони ЕАД със собственик Министерство на икономиката и индустрията.  Сега предстои да разберем, как ще постъпи при положение, че и от него зависи, общинското дружеството, където работи жена му, какво финансиране ще получи.

https://bgpravda.blogspot.com/