17.05.2024

Недялко Недялков

Евала на Ваня Григорова! Разбира се, че са гнусни лайномети. Даже е твърде любезна.

Лайномети, начело с БТВ. И в компанията на цялата грантоядно-жълтопаветна медийна мафийка на издръжка на „Америка за България“ – Дневник, Клуб Зет, Медиапул, Свободна Европа, Капитал, Нова, БНТ…

Узурпаторите на морала, творците на Оруеловия новговор, цензорите на розовия комунизъм. Които говорят като крайни инстанции и от позицията на абсолютната истина. И пишат етикетите – кой путинист, кой антисемит, кой расист, кой фашист, кой жълтур, кой антиевропеец.

Сега са зинали паст срещу Ваня, че им казва истината и че говорела некоректно, направо цинично.

Но техният Дайнов може да обижда софиянци на „цървули“ и това не е проблем.

В БТВ и Нова може да пишат черни списъци с теми и събеседници и това не е проблем, напротив – част от прогресивния наратив на „промяната“ е!

Няма по-тежко лицемерие от лицемерието на доносниците на американското посолство. Които до един се оказаха потомствени ченгета. Тоест, доносописничеството им е в кръвта. Бащите им докладваха враговете на сталинизма, децата докладват враговете на троцкизма. Преди – на съветската легация, сега – на американската.

Вегетирайки върху дефицитите на паметта и зависимостите на Бойко Борисов (лидер на доскоро най-голямата политическа сила), те овладяха колосалния публичен ресурс на столицата и още няколко областни центрове. Окопаха се в местната власт за цял мандат – зловещите сенки на Държавна сигурност…

И потресаващото е, че не се задоволяват просто да крадат – искат и да ни поучават как да живеем.

Недялко Недялков