03.05.2024

Страхил Ангелов

Република България си има министър на отбраната, който е истински украински патриот, потрупан от глава до пети с украински флагове – Тодор Тагарев.

Същият, много държи да помага на втората си родина и би изпратил там каквото му поиска неговия върховен главнокомндващ Володимир Зеленски.

В тази връзка, нека господин Тагарев моментално да се заеме с залавянето и екстрадицията на хилядите украинци, които ваканцуват по родното Черноморие. Тези до един са дезертьори, които са избегнали всеобщата мобилизация и ако Тагарев е искрен патриот на тази държава е редно моментално да ги върне на Зеленски, който и без това неистово търси хора за големия медиен юруш, който у нас наричат „контраофанзива“. Това би било истинска помощ и подкрепа, а не стара и ръждясала техника и няколко санитара, които министъра декларира, че планира да изпрати.

От друга страна, така по един естествен начин ще отпадне жизнената необходимост от излъчването на емисия новини на украински език в националната ни телевизия – няма украинци, няма новини!

С един куршум поне два заека!

Страхил Ангелов