08.05.2024

Страхил Ангелов

Жалкарите, които се борят за „любовта“ на Посолството и всячески искат да запазят постовете си в новото правителство, ако има такова, преминаха всички граници на слугинажа и слагачеството.

Предротационната битка срещу Русия и Путин набира скорост и назначенците на Посолството започнаха да ланситрат все по-абсурдни и нелепи тези и предложения, с които целят да привлекат внимание и респективно да получат благословия!

Някой си Владимир Миленски, директор на Информационния център в Министерство на отбраната и дясна ръка на украинеца Тагарев, преди дни проплакал, че армията ни е „пълна с руски агенти“! Нищо чудно водещият пропагандист на въоръжените ни сили в някой от следващите си пристъпи на лакейство да предложи да заменим българите в редиците на войската с украинци, които ще отговорят на очакванията му, нищо, че ще трябва да си говори на руски с тях.

Като правоверен „славоукраинец“ се изяви и министъра на правосъдието, който след като осъди всички престъпници у нас, реши, че е време да изправи и Путин пред „трибунал“, като за целта предложи промени в Наказателния кодекс на България, които дават възможност руския президент да бъде съден за военни престъпления, забележете, не къде да е, а у нас. Този явно не зне, че първо трябва да победиш и тогава да съдиш, а точно той и бездарниците, които са го трудоустроили като министър не се очертават като „победители“ в нито един аспект на политическия и военен живот. Напротив! С всеки изминал ден затвърждават усещането, че са най-обикновенни неудачници, от които струи само и едниствено невежество, некомпетентност и жалък слугинаж.

Родните политици и обслужващите ги медии рецитират безмислени чужди текстове и лъжите им стават все по-очевидни. Целта е всички да сме в своево рода постоянна бойна готовност, в някакво безкрайно извънредно положение. Все повече хора вече не правят разлика между фикция и реалност, загубили са всякакво отношение към логичното мислене и именно на тях се крепи пропагандната конструкция, на чийто връх са поставени сламени човеци като Денков! Пред мнозина, най-вече млади хора, липсва перспектива и те не са в състояние да изграждат собствени модели и убеждения, защото т.нар. „образователна система“ не ги е науила да мислят самостоятелно, встрани от рамката на малкия екран.

Добрата новина е, че очевидно и Посолството вече е обърнало гръб на тази партида лакеи и не иска да ги чува. Затова и слагаческите им напъни отекват в нищото като глас в пустиня. Доказателство за това е отказа на метрополията да организира „селфи“ на Денков с тамошната кукла на конци Байдън, което щеше да даде предимство на псевдоакадемика и веселата му компания в пазарлъците за т.нар. „ротация“, които водят с Борисов и Пеевски. И двамата най-много се страхуват да не бъдат натопени от Галя и съответно Бойко да не попадне в „онзи“ списък, а Делян никога да не излезне от него! Затова всяко едно потупване от треторазряден американски чиновник е важна червена точка за денковци и кирчовци.

Проблемът на тази камарила от слагачи е, че явно някъде нещо се е променило и очевидно никой повече няма намерение да разчита на техните „услуги“ – станали са излишни. А уволнения лакей винаги е и вреден, защото руши имиджа на доскорошния си господар!

Страхил Ангелов