19.05.2024

Румен Спецов, любовникът на Кокорчо, обяви тържествено, че Васил Божков и всички от аферата „Барселонагейт“ били чисти като сълза. Нямали данъчни прегрешения.
Честито!

Шайката е бетонирана за години напред.
Единственият шанс да се разклати бе Иван Гешев.
Какъвто и да е, какъвто и да е бил, каквото и да мислите за него.
Да, Гешев е плод на същата тази шайка, продукт на статуквото, но по определени причини той пробва да се еманципира и му обяви война.
И статуквото изпадна в истерия, както никога се консолидираха клановете на Пеевски и Прокопиев, за да „приключат“ неудобния главен прокурор.

Който все пак вършеше нещо, все пак повдигаше обвинения на олигарси и политици.
Сега обвинение за политик и олигарх ще видите през крив макарон.
Още месец-два да бе изкарал Гешев като главен прокурор, и шайката можеше да е приключила. Ефективно, с обвинителни актове и арести. Лидерите на сглобката отиваха на топло, самата сглобка нямаше да я има. Нямаше да ги има и олигарсите отзад. Нямаше да е възможно Пеевски да се позиционира като спасителя на нацията и феномен в политиката, такива като културиста Спецов да раздават интулгенции за невинност, а Киро и Лена да продължават да се плющят край парапета, проповядвайки праведност и промяна.

Яд ме е, че попречиха на Гешев да се поразвихри. Скоро няма да се отвори подобен шанс, здраво са се окопали и презастраховали.
В параноичната антилогика, наречена българска публичност, уви, личността решава всичко. Без личности, които си пъхат главата в торбата и скачат срещу системата, няма да стане.

Недялко Недялков