07.05.2024

Мъжка дума ви казвам, не беше лошо това момче Цитиридис, но не и за екран. Лично мнение. Лични преценки, бивайки няколко пъти гост в предаването му. Това, че „момчето си отива“ ще домилее някому, другиму ще дойде мехлем на рана, защото имаше нещо в това шоу, което не беше осъзнато, пречистено, българско. Владееше се от някакви поизлинели връзки между апаратната на шоуто, и апаратната в главата на господина. Мога ли да Ви казвам кир Николаки? И да не може, пак така ще казвам.

Това, че Цитиридис си отива, не само като еднолично име, а и като шоу, е добро начало за прочистване на телевизионния ефир, като мога да дам още няколко предложения. Георги Любенов, чиито престой на екран е вече като любим братовчед, твърде много застоял се на гости. Не се ли изпари вече чая на Драго, дайте по един коняк на този зрител, телевизионни хора, не може само на чай.

Нямат ли нужда от портиер в телевизията, за да преназначат Ризова и така да се отвори място за ново лице, малко по-ведро и спокойно. Ефирът затова е ефир, за да е ефирен. Цитиридис повлича крак и повярвайте ми, ще падат не само дрехи и задръжки, но и лоясали телевизионни запръжки, директно от прегорелите тави на продуценти, водещи и прочие скупщини на всички телевизии.

Барабар с водещите трябва да излязат в пенсия отговорните за поканването на гости. Тук положението не само куца, но е и за инвалидна количка. Телевизиите изпаднаха в една лоша практика да канят лица от собствените си продукции – например сериали и предавания, а съкън ако си лице на друга телевизия, забранено е да те канят. Що за скудоумие и липса на прогрес.

Или пък другото – ами той е участвал тази година веднъж при нас, нека да отмине време. Ей, дедо Соце, какви си ги натворил, че още им държи влага на телевизионерите.

При социализма долу-горе беше така и имам своите лични примери, но е събота и имам да пускам бяла перална.

Гала също е бяла и добра, понякога, само понякога и ако не искам да я махат, то е защото уморените коне не ги убиват, нали. Гала има какво още да даде на своите зрители, но я махнете от „На кафе“, моля, това политбюро, в което липсва само Цола Драгойчева, Пеко Таков и Тано Цолов.

Понеже съм електроцентрала за идеи, ето ви една. Да се направи отделна телевизия, тип Биг брадър, в която уволнени телевизионни лица да си направят свои предавания, сутрешни, обедни и среднощни блокове. А новините да бъдат голи, но не голословни. Мислете бе хора, с глави с форма на плазмен телевизор. Доведете ми дознание, ако някъде може да пъхнете и мен. Не в мен…

Fashion idol

Нери Русева

Тя е забележителна в качеството си на бизнесдама и на светска персона. Поведението ѝ предизвиква възхищение, облеклото и аксесоарите към него довеждат до екстаз. Такова е впечатлението, което оставя Нери Русева. Днес тя е героинята в модния ми коментар заедно със сестра си Катрин – омъжена за актьора Ненчо Балабанов. Катрин и Нери върлуват модно точно като две близначки, като всяка от тях запазва периметъра си чист от реципрочни влияния. Умелото боравене с перли и черно при Катрин, и загадъчно бюстие при Нери прави този кадър умилително изкусителен. Благородството задължава, както казват французите и съм убеден, че точно това води двете красиви сестри до представеното съвършенство.

Семейни радости

Катлея ощастливи Етиен Леви

На празника на Св. Екатерина, Етиен Леви отново стана дядо, за трети пореден път. Сега съдбата му донесе внучка с името Катлея, която е кръстена на приказната царица на орхидеите. Малката Катлея е първата дъщеря на големия син на Етиен Леви – Ноел и неговата съпруга Анджи. От дъщеря си Емануела, той вече има двама внука – Зизи и Никола, на шест и три години. При всички тези радостни събития, концертните изяви на група Супер Трик, чието лице е Етиен Леви, продължават успешно. Съвсем наскоро групата бе приета възторжено от своите почитатели в Арбанаси. Там прозвучаха някои от хитовете на 80-те и 90-те години, като групата представи много от своите песни по техния неповторим диско начин. Тази есен Етиен Леви бе поканен за българско жури в италианското градче Тортолето Лидо на фестивала за музика и танци Fouricalsse talenт, където бе приет много топло от италианската публика.

Музикални срещи

Кацарова дари с книга Артур Надосян

Догодина емблематичната Силвия Кацарова навършва 70 години. Тя възнамерява да отбележи това с оригинална програма от концерти и събития, около които пази пълно мълчание. Като начало тя ще изчезне от България за около три месеца, което почти съвпада с датата на годишнината й 26 април. Поради това обстоятелство изглежда празненствата ще бъдат отложени за есента на 2024 година, за които предстои да научим детайли. Тези дни изпълнителката на Големия кораб посети студиото на Артур Надосян, за да обсъдят нов проект, който ще бъде оповестен веднага след новата година. Силвия подари на златния глас на Армения своята автобиографична книга, изпълнена с романтични и не дотолкова откровения от живота си.

Автор: Лорд Евгени Минчев

trud.bg