17.05.2024

Русия използва тактиката на двоен въздушен удар,за да привлече и унищожи силите на украинските въоръжени сили.
Русия ефективно използва изтребители Су-35, Су-30СМ „в синхрон“ за примамка на украински военни самолети и унищожаване на наземни цели и украинската система за ПВО. Докато едната „сушка“ удря обекти на въоръжените сили на Украйна, втората унищожава летящия за прехващане украински Су-24, пише EurAsian Times*.

Когато работи като част от два самолета, Су-30СМ действа като щурмови самолет, а Су-35С действа като изтребител, осигуряващ прикритие на Су-30СМ.

Су-35С остава на височина и използва своя мощен радар „Ирбис“, за да гарантира, че въздушното пространство в зоната на операция е чисто от вражески въздушни заплахи.

Руските бойни самолети успешно използват своята тактика до голяма степен благодарение на модерната военна техника, с която са оборудвани. Това важи и за радарите, системите за целеуказване и ракетите. Понякога украинските изтребители дори не са близо до руската авиогрупа. Су-35С е оборудван с ракета Р-37, която му позволява да поразява вражески самолети на разстояние до 300 км.,пише EurAsian Times*.

По същото време когато подарихме милиардите за първите осем американски рисунки,можехме да купим от руснаците за същите пари две ескадрили Су-35 с боезапаса и логистиката. Имахме готови пилоти на СУ, на които беше нобходима минимална преподготовка и логистиката бе отработена.

Турците могат да купуват и С-400 и СУ-35,но ние сме по-превоверни от тях и не можем.
* The EurAsian Times е индийско-канадско дигитално издание. The EurAsian Times е независим, частен, глобален, виртуален и аполитичен сайт за дигитални новини на английски език, който е специализиран в новини и редакционни статии по глобални въпроси.

Йордан Халачев