03.05.2024

Не е нужно много да се чете историята, за да се установят два факта. Че никога наемна армия не е по-силна от редовна и че частна армия не може да устои на редовна, особено в държава като Русия. Просто няма как да се случи подобно нещо, комар (25 000 от Вагнер) да ухапе редовната руска армия, силите за сигурност или върха на глупостта, да свали Путин от власт. Но историята на Русия може да научи всеки желаещ, че това е народ и държава, която никога не е била превземана нито отвътре, нито отвън. И никога няма да може да бъде превзета, нито от вътрешни предатели, нито от външни сили. Като се има това предвид, да видим ситуацията.

Моето мнение е, че около Вагнер и лично Пригожин продължава да се разиграва театър, който много внимателно увлича лица и събития в клопката на осветяване истинските намерения на мнозина в Русия. Идеята, че частната армия ще свали Путин от власт, граничи с абсурд, което означава, че целта на случващото се е друга. Интересни са два показателя. Че моментално Пригожин беше подкрепен от антируската и антипутинската върхушка либерали, които живеят на Запад. Ходорковски вече излезе с изявление всички да подкрепят Вагнер, за да бъде свален Путин. Ясно. Втората интересна тема е, че вече 12 часа няма нито едно официално изявление в Киев по въпроса. А би било логично точно Зеля и хунтата му да подкрепят Пригожин. Да, ама не.

Всъщност, ако Пригожин беше истински предател, нямаше нужда да се обръща, че да тръгва към Ростов на Дон, можеше просто да прекрачи линията на съприкосновение и да се присъедини към украинската армия. Мълчат смутено и западните „партньори“, като изключим леки репортажи в CNN, че Белият дом (не е ли време да сменят името, някак политически НЕкоректно е?) следи с внимание случващото се в Русия. Хуморески са и приказките как Пригожин щял да свали Шойгу. То така стават тия неща! Още веднъж проверка на стратегията и тактиката на всички сили в Русия. Още веднъж проверка кой какво ще направи, ако се прояви определена ситуация.

Но и са класика в историята случаите, когато отцепници с частни армии решават, че са по-силни от държавата. Може, но не в тази държава и не в този момент. В тази държава никога никоя част не е била по-силна от цялото. 🙂

Кики е като тези в батискафа. Те пренебрегнали всички мерки за сигурност, уверени, че да си свободен, разбирай транслиберал, ултралиберал, либерталиберал, означава никъде с нищо да не се съобразяваш, престъпвайки природни, физични, умствени закони. Ми то по тази логика всеки ненормален, който иска да е СВОБОДЕН, може просто да се качи на 8-мия етаж и оттам свободно да се опълчи на земното притегляне. Никаква разлика няма между такъв и 5 лумпени в метален варел, които толкова са изперкали от богатство и толкова им е скучен живота, че губят връзка с реалност и ред. Ми ето, освободиха се и освободиха Земята от себе си, отстъпвайки място за следващите трансглобални лумпени. Та Кики е същото нещо. Гази правила и закони, не се съобразява с нищо и си мисли, че ще стигне по-далеч от Шишман. Няма пич, толкова голямо ЗЛЕ няма да вирее, нищо, че каките и батковците на Запад печатат луди пари, за да хранят лудите като теб! Народът изперква! Явно по цялата Земя е явлението.

Много е интересно! 🙂 Много и различни сили са активирани в така наречения военен преврат в Русия. Пригожин от много време го играе контра на военното министерство, така че не минава версията, че той емоционално решава да се обърне срещу своите си. Имаше няколко такива мизансцени, които той разигра перфектно от фронта. Струва ми се, че тази кукичка е закачила някои западни разузнавания, ако се окаже вярно, че те стоят зад така наречения метеж, опитвайки се да свалят Путин, но и да подронят авторитета на руската армия, което беше криминализирано още миналата година. Следователно е прозрачно, че точно Пригожин е примамката, та той отколе се оплаква от началниците. 😂 Струва ми се, че „антидържавните“ му критики са убедили Запада, че Путин може да бъде свален. Ако се окаже, че в момента се прави точно такъв опит, да бъде свален руският президент и то по време на тотално неуспешното катастрофално украинско контранастъпление, то означава, че Западът пада в клопката на руския главнокомандващ и всичките му слуги в руските специални служби и в армията сега ще бъдат осветени.

Айде, петата колона в Русия отива на национално предателство и всички последствия. Благодарение на Пригожин! Още една добре свършена задача.

Да преведа казаното от Путин. То е официално начало на чистка в Русия за тези, които служат на чужди държави и посолства. Нищо повече. Каза, всички сили на държавата ще бъдат хвърлени срещу тях. Започва война с петата колона, засега във военните и части, скоро ще стигне и до гражданските. И още нещо важно. Сравнението с 1917 година! Тогава Русия е буквално разкъсана от вътрешни предатели и външните врагове. Започва гражданска война, в която Западът участва с 20 държави. Сега имаме коалицията Рамщайн и всички 30 годишни западни тлъсти въшки вътре в Русия. И Путин каза съвсем ясно – НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ 1917 ГОДИНА. По-ясно не би могло да бъде. Начало на старта!

Анастасия Гешева