03.05.2024

Режисьорът Димитър Коцев (Шошо), синът на уважавания от мен актьор Константин Коцев, снощи в ‘Панорама”, по повод негов документален филм, „16 република. Предателството на БКП“, припомни опита на Тодор Живков да предложи и направи България 16 република на СССР.

„Става дума за двата тайни опита (през 1963 г. и 1973) на тоталитарния режим начело с Тодор Живков да слее НРБ със СССР, познати след 1989 г. като „опити да бъде превърната в 16-та съветска република“.

(Интернет)

И това било ПРЕДАТЕЛСТВО!

А на въпроса на водещия, опитващ се да направи аналогия и деликатно намекващ за Онова Посолство: сега няма ли компромиси, режисьорът отговори еднозначно и категорично:

„Едно е Компромис, друго е Предателство!”

Не е, приятелю драги – както казваше навремето едно малко българче от Македония, когато баба му се опитваше да го забаламоса:

„Истото е, бабо, истото е!”

Демек – абсолютно същото е, Шошо!

Значи сегашното унизително полягане и подлагане, просване и пльосване в нозете на Щатите – и абсолютен отказ от държавен суверенитет – били необходим Компромис, а историята с 16-та република на СССР – Предателство!

Живков полегна, даже се пльосна, точно толкова раболепно и угоднически на СССР, колкото и сегашните майкопродавци – на Щатите и Брюксел!

Твърде добре помним сърдечните прегръдки и погнусяващите млясканици в устата – между другарите Т.Живков и Л.И.Брежнев – и клетвите за вечна дружба (”Дружба от векове за векове!“) с братския Съветски съюз, и другаря Георги Димитров тоже: „Дружбата със СССР е тъй жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество”.

Оня, Правешкият, поне беше хитър селяк – и успяваше да изкяри и изкрънка от Съветите това-онова на безценица!

А днешните актуални предатели и продажници, подлизурки и натегачи – са неудържимо тласкани в „правилната посока” единствено от собствените си интереси, когато лакейнически се подлагат и сервилно и угоднически лижат подкръстието на новия Голям Презокеански брат! А народът – да го духа!

За предателите, крадците и измамниците, докопали по всякакъв начин държавната власт – и техните фенове и избиратели, Оруел казва:

„Хората, които гласуват за неудачници, крадци, предатели и измамници, не са жертви. Те са съучастници.”

Айде да не си затваряме очите за истината и да не се правим на улави!

PS: А относно новосформираното правителство – отговорът на въпроса, дали странната конфигурация от управляващи партии е необходим Компромис или Предателство, е повече от ясен.

Компромис за изпиране и оцеляване на Мутрата!

И Предателство спрямо Протеста срещу Мафията!

НИКОЛАЙ РИЗОВ