19.05.2024

След изказванията на Блинкин и посещението на Съливан в Киев стана ясно, че войната ще продължи в същия ритъм и рамки. Предлаганите условия за мир от американците на РФ са неприемливи за Кремъл.

Засега ястребите победиха гълъбите във Вашингтон. За САЩ е изгодно да поддържат същия интензитет и паритет между воюващите страни.

Продължаването на сраженията носи на янките приток на европейски капитали и привличане на цели европейски индустриални клъстери на американска територия. САЩ винаги са печелили от войните в Европа като са играели с двете воюващи страни.

Засега единственото неудобство за янките е руската атомна трияда, която е модернизирана над 90%. Важното е Москва да не употреби атомно оръжие по центровете за вземане на решение отвъд океана. Останалото е без значение и е за сметка на европейците. Остава да видим какво точно е имал предвид Путин с фразата: „Ние още сериозно нищо не сме започвали“.

Задкулисните преговори последните дни между САЩ и Русия с посредничеството на монархиите от Персийския залив се провалиха. За оперативно решаване на текущите проблеми остана отново без конкуренция Ердоган, който планира да прави газов хъб в Тракия.

Честито на всички печеливши !

Боян Чуков