07.05.2024

Модерна натовска техника няма да се появи в Украйна и за това има редица причини.

Единствените два западни класа танкове в производство са американският M1 Abrams и германският Leopard 2 и те едва ли ще бъдат изпратени в Украйна.

Американски експерти смятат, че САЩ и Германия се опасяват да изпратят в Украйна танкове M1 Abrams и Leopard 2. Тези танкове се изявиха изключително зле в бойните действия в Близкия изток, Сирия и Ирак. Има опасения, че те ще се покажат още по-отвратително в Украйна, което ще се отрази изключително негативно на репутацията на производителите на западна военна техника,твърдят наблюдателите на Military Watch.Това е една от причините да бъдат сгърчени над 170 същества от НС,да ни предадат и последните танкове,самолети и С-300.По колко ще ни накарат да купуваме после Абрамсите им,не ми се мисли.Евроатлантически ценности,дами и господа!

Още една много важна причина,върховата американска и натовска военна техника да има проблеми в производството,което мисля е проблем и за Ф-16,ще се опитам да представя малко по-късно.

Тези опасения изглежда се материализират! Русия може скоро да сключи голяма оръжейна сделка с Алжир на стойност между 12 и 17 милиарда долара за 10 години, което предизвиква сериозна загриженост в САЩ. Предполага се, че сделката ще включва доставка на изтребители, противовъздушни системи, системи за електронна борба и друго военно оборудване за Алжир. За африканската държава отдавна се смята, че се интересува от най-новите руски изтребители Су-57,които се засвидетелстваха последните месеци,съобщи InsideOver.

Йордан Халачев