29.03.2024

ВНИМАНИЕ – не пускайте този запис на работа!

Скандално видео с кандидат-депутат от ДБ и либерален активист, на което обясняват какви точно са им възгледите за….“ęвта*а3ия на децa“, „0тглеждaнeто на дęцa с цeл npодaжба нa 0pгąHи“ и други постмодерни чудеса, за които тези хора се борят.

Кандидат-депутатът е Иван Калчев, познат още като „Глиги“, който в момента обръща филии в Украйна и около когото се изгражда геройски ореол сред ДБ активистите.

Либералният активист е Стоян Панчев, създателят на една малка, но много неприятна секта от крайни-либерали наречена „БЛО“ (Българско Либертарианско Общество). Преди години имах възможността да се запозная от първо лице с въпросната секта, която се бори в публичното пространство за:

1. Унищожаване на държавата, армията и всички институции, с цел замяната им с частни корпорации.
2. Легализиране на пe*0филияta, иnце*тa и евтаназията.
3. Своб0дната прдоажба на всички видове Hаpк0тици, включителнo в училищa и нa децa.

Господинът с брадата – Стоян Панчев, създателят на въпросната секта, е чест гост в националните телевизии под амплоато на „икономист“. През останалото време организира сбирки и кампании като тази в клипа, занимаващи се с разпространение идеите на „Либертарианството“ – крайна форма на либерализма и анархизма, целяща замяната на националната държава с частни корпорации, които са свободни да упражняват ВСЯКА от гореизброените дейности.

Именно от тази среда идва и г-н Иван Калчев „Глиги“, активист също така на Зелените и кандидат-депутат от Демократична България.

Защо подобни хора биват допускани до ефир и получават легитимност от страна на националните медии е загадка за мен. Всяко предаване, което участва доброволно в това носи някаква част от отговорността за разпространението на, меко казано извратените, идеи и възгледи на тези хора.

Кристиан Щкварек