18.04.2024

Здравейте, колеги зрители. Имам да ви казвам нещо. Предизборната кампания не започва на 2 септември. За някои от политическите оловни войничета и техните чугунени генерали тя започна още през февруари, след като полетяха ескадроните към Украйна. През последните месеци тези манипулатори, изпълзяли от миналото, се опитаха и до голяма степен успяха да ни разделят рязко на две нови половини. Принудиха ни да отстъпим на два кални бряга, а ние дори спряхме да се замисляме, че когато става дума за военна агресия и кръвопролития – за обикновените хора не може да има две страни. От едната страна са жертвите, а от другата е агресорът. Да принудиш хората да застанат на страната на насилник е насилие само по себе си.

След като постигнаха това опасно делене на българския атом, идеолозите на злото някак между другото и с лекота успяха да сринат крехкото редовно правителство и веднага извадиха втората тема за смразяване на вените. Страх от загуба на газ. Нова фобия, успешно имплантирана в съзнанието на изтощения народ от зрители. Това, заедно с множеството фалшиви внушения, че икономическите грижи на нацията са родно производство, а не следствие на геополитическите престъпления на Кремъл, замете чудесно прах в очите ни.

Сега същата хибридна армия пуска в действие нова химическа атака. Сякаш от небитието изпълзяха мрачни мигранти, рязко решили да превземат апетитната ни държава. Истината е, че любимецът Борисов през годините изгради още една удобна и бърза магистрала – тази за трафикантите на бежанска плът. Тези престъпници действат безнаказано, получават защита от страна на местни партийни васали, митнически и полицейски слугинаж. Сега, обаче, идеолозите на злото решиха да правят малко показни акции по залавяне на нарушителите. За пред зрителите, естествено. Не се посвениха да изправят демонстративно и двама полицаи пред камикадзе в автобус. Смъртта на хора в пагони е гнила черешка на тази миризлива торта.

Скъпи народе зрителски, знам как се опитват да изтрият от главите ти защо ще гласуваш на 2 октомври.
Ще трябва сами да си напомняме срещу какво се борим от години. Да се сетим за позабравените чучела на Гешев, Пеевски, Доган. За изританите в ъгъла осем джуджета, Мата Хари, чекмеджета, магистрали в чували, милиарди от БТК и в тръби за руски газ. За съсипаната здравна система, за оставеното в калта образование, за прогнилата от корупция полиция, за осакатения от зависимост едър бизнес.

Да, народе зрителски, няма да стане само със зяпане. Ще се мисли.

Р. Бимбалов