19.04.2024

Високите цени на газа и липсата на предвидимост водят до стрес сред населението и бизнеса. Има обещания, че се защитава националния интерес, но не виждаме практически резултати. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

„Имаме обещания, че ще защитаваме националния интерес, но не виждаме резултати. Политическо лидерство не се вижда нито в България, нито в европейски план. ЕС в момента се държи като следвоенна плячка. Когато се видя, че доставките на природните ресурси са застрашени, не видяхме никой да говори за общоевропейски действия“. Това заяви бившият министър на отбраната и председател на „Български възход“ Стефан Янев в ефира на БНТ.

„Газ има, въпросът е в цената. Тя е способна да направи непоносим живота на домакинствата. Съществуват посредници, които говорят за проблем, но въпреки това доставят скъп газ. Едни хора стават богати, те говорят против „Газпром“, но работят с него“, коментира той.

„Ние сме партия в развитие и сме все още в много ранен етап. Истинското изграждане на програмата ни ще продължи от 3 октомври нататък. Едни от основните ни приоритети и акценти са свързани с демографската криза. Ние предлагаме финансово подпомагане на млади семейства, които да останат да живеят и да се развиват в България. Децата на България също са акцент, образованието“, каза Янев по повод предстоящата политическа кампания.

автор https://eurocom.bg/