25.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

В магазина днес стоки от основна необходимост отново бяха с по-високи цени. Всеки ден по малко, докато в един момент се чудиш докъде може да се стигне със снижаването на стандарта.

Осезаемо хората купуват по-малко стоки и то от основна необходимост. На касите на магазине все по-често стават скандали за стотинки и разправии кое било в промоция. Част от хората ходят с празни и безнадеждни погледи, мислещи само как да оцелеят и днес. Но в медиите основните теми са дали ПП и ДБ ще се явят заедно на избори /все едно като се явят заедно и ще имат по-добър резултат при всичките им издънки заедно и поотделно/, как в Македония набили един българин и как Царчето отново ще се върне във властта. Но това как се живее с 600 лева на месец не се коментира.

Предчувствам, че скоро д-р Емилова ще я поканят за министъ на труда и социалните грижи и ще има нон стоп интервюта как гладът е лечебен. Така, де, за какво ви е да ядете. Пък ако ядете, защо точно масло, сирене, хляб и кашкавал, че даже и нагло искате мляко да пиете. Можете да ядете например хляб от брашнени червеи. Или да си опържите скакалци. Ей например в някои квартали на София храната направо сама ще си допълзи до вас. Не може да сте такива задръстени, нали сте европейци, бре! Червеи и хлебарки са бъдещето на прехраната ни. Ако някой може да си улови по-тлъст плъх, ще е късметлия.

Пак се спекулира с повиквателни за армията. Щели да ни пращат да воюваме срещу Русия. Всъщност на мен ми се иска по някаква случайност да ме мобилизират и да ми дадат Калашников с няколко пълнителя. Че взе вече да ми писва.

Служебните правителства ще продължават да управляват по Коледа, когато явно Симеончо Сакскобурготски ще се появи по телевизията и щедро ще обяви, че ще ни оправи. Този път за 404 дни, защото вече е натрупал опит. Герджиков пак ще стане председател на Народното събрание, а Овчо Велчев ще ни убеждава по телевизора как като приемем еврото, ще забогатеем като царчета.

Та такива ми ти работи из територията….

Елена Гунчева-Гривова