17.05.2024

Днес проамериканската bTV умилно ни представи „извиненията“ на соросоида Рут Колева за светотатственото осверняване на мемориала в Перущица.

Те звучат общо взето така:

Сороската креатура „не е знаела какво представлява паметникът“.

Кощунствената певачка „щяла да дари пари“ за възстановяване на паметника.

Добре ме чуй, сороски плазмодий! В юрисдикцията непознаването на един закон не е оправдание за тези, които го престъпват.Те подлежат на същото съдебно преследване, както и тия, които са запознати с този закон. На „непознаване“ може лъжливо да се позове всеки престъпник – така че това не се признава за смекчаващо вината обстпятелство.

Освен това ти ненормална ли си? Не си ли завършила поне задължителното основно училище? Никога ли не си чувала с какво е известна Перущица? Толкова ли беше невъзможно да се „досетиш“ чий може да бъде този мемориал? Ти самата и „екипът ти“, за да снимате отвратителните кадри, със сигурност сте отседнали поне в някоя кръчма в града – не попитахте ли чий паметник се готвите да омърсите?

Но пак ти заявявам – питали – непитали, нищо не ви оневинява. Най-вече теб, джендърска провокаторке!

Аз съм сигурна, че си знаела много добре чии кости поругаваш с фекалните си снимки – и си го направила съвсем съзнателно!

Ще даряваш пари за въстановяване ма мемориала? А защо не ги предложи преди да бъдеш разкрита, преди да опълчиш нацията срещу себе си, преди да те дадат на прокуратурата? Ако те интересуваше състоянието на паметника, можеше да направиш дарение за реставрацията му, без да го скверниш – не постфактум! Кой сега ще ти повярва, кощунственице?

Не, ти нямаш право „да даряваш“ нищо оттук насетне. Парите ти са мръсни, както са мръсни подбудите ти! Както е мръсна твоята нищожна душа! Не „твое дарение“, а колосална глоба – поне от сто хиляди лева – трябва да ти бъде наложена за скверното деяние, ведно с осъждането на затвор за поругаването на национална светиня. От теб насилствено трябва да бъдат взети средства – само така те ще се пречистят от гнусотата.

И накрая – за състоянието на паметника! Срам, падение! И за това падение са виновни общината на Перущица и цялата българска държава! Цялата сбирщина от политически нищожества – централни и местни – които унищожиха българската нация и унижиха нашата велика култура. Щом държавата абдикира – идват престъпниците.

Вчера изпратих сигнал до министъра на вътрешните работи за гавра с паметника на Христо Ботев във Враца, срещу която врачанските полицаи не пожелаха да реагират. Никакъв отговор и от министъра – няма дори входиране на моя сигнал.
„Защо бе, г-н министре?“ Защо ли питам?

Глас в пустиня. Глас в гробище.

Милена Върбанова