02.05.2024

СПОКО, ДОГАН ЕФЕНДИ: ДПС ОТДАВНА Е КОРПОРАТИВНА, ПЛАТЕНА „ПАРТИЙНА“ ОРГАНИЗАЦИЯ!

Опитвам се да цитирам по памет великия римски философ, писател и държавник Луций Аней Сенека – нещо от рода на:

„Някои хора се страхуват от смъртта, защото смятат, че тя е в бъдещето. Но погледнете – цялото им минало са нейни селения!“

Имащият се за (и раболепно и верноподанически услужливо представян за такъв) велик български политик и философ Ахмед Доган днес изрекъл:

„ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация.“

По аналогия със Сенека: Някои философи се страхуват ДПС да не се превърне в корпоративна, платена партийна организация. Но погледнете – цялото й минало е на Корпоративна, Платена „партийна“ организация!

А относно другото му твърдение:

„г-н Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата“, коментарите са кристално ясни и еднозначни!

„Новото поколение технократи в политиката“ – с Магнитски на шията! Айде малко по-леко, Доган ефенди! Голям залък лапни, голяма дума не казвай! Относно Корпулентния Технократ от ДПС всички сме твърде добре информирани – как твърде прагматично и в услуга единствено на собствения си джоб решава проблемите на хората и държавата напоследък!

Хем трябва да издигнем въпросната персона, защото е жизнено важно за нашите бизнес-интереси; хем малко да го понатупаме и да му смачкаме фасона и да му направим лека забележка – с предложението за двама шефове, щото може да ни отнеме Корпоративната и Платената „партийна“ организация ДПС – като едното нищо!

И да заключим отново със Сенека:

„Никой не харесва този, от когото се страхува.“

НИКОЛАЙ РИЗОВ