27.04.2024

Станишев похвали Мария Габриел и започна да обяснява, че било по-добре за България да имало правителство – т.е. „сглобка“! На него си му допада!
Защо обаче Станишев винаги пропуска да разясни в публичните си авторекламни изявления някои фундаментални събития и факти от блестящата си политическа кариера, като например:
Защо предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС и по този начин провали правителството на Орешарски и нанесе огромно унижение на БСП?

Защо трябваше да се целува с Местан на Орлов мост пред хиляди хора дошли да подкрепят тогавашното правителство?
Защо помогна на Пеевски да извърши обира на десетилетието – КТБ?
И най-важнто е защо върна ГЕРБ на власт след като провали последното правителство с мандата на БСП през 2014 година?
Интересно как този човек сега би могъл да се явява като носител на „промяна“. Като величае Габриел и може би най-неморалното в политически план и със сигурност най-мразеното от народа правителство, което България някога е имала! Не всички сме толкова късопаметни и все още не сме се маргинализирали напълно и тези мантри лично на мен никак не ми импонират. Опреснете си паметта….. проблемите няма как да бъдат решавани от хората, които са ги създали!

Истината е, че докато БСП продължава да членува в ПЕС и да следва този политически модел на „европеизъм“ тя няма как да формира своя нова политическа идентичност, която да отговори на съвременните предизвикателства на историята, докато е там партията не би могла да гради своя национална политика, на база на която да си върне загубеното доверие. Това е положението. Народът вече разбира, че от ПЕС може да получи само и единствено още от същото – пак Урсула, милитаризъм, русофобия, икономическа разруха и най-вече тотален духовен и културен упадък на Европа и България! Това са гробокопачите на проекта за „обединена Европа“ и те ще го погребат някъде в околностите на Киев!

Страхил Ангелов