30.04.2024

Странен сън сънувах снощи.

Путин взел, че дошъл в България.

По Первой Задграничнии върви предаването „Не делай глупое лицо“ с водещ Цветанка Ризова. Гост в студиото, както обикновено, е Христо Иванов. Той се е отдал на мили спомени, как още във времето на фашизма дядо му е разбрал къде е истината и избягал в СССР. Тяхното семейство винаги е вярвало в могъществото на братския народ и той е закърмен с тази любов от малък. Показва семейни албуми, а Цветанка просълзена кима одобрително. Във втората част на предаването обяснява, че е крайно наложително съдебна реформа. Главният прокурор съвсем се е разпищолил по американски и нужно било да се въведат доказалите се в миналото инструменти на прокуратурата на „Вишински“. За целта трябвало да се промени Конституцията, но той поема ангажимента да осигури нужното мнозинство от останалите проРуски партии в Парламента ГЕРБ и БСП. При нужда ДПС щяло да удари рамо.

В това време в НДК се провежда конгрес на „Да, България“ с точка единствена – промяна на името на партияна на „Единна България“ и приемане на нов слоган „Единна България, по-малък събрат на „Единна Русия“, най-добрата партия в света. Иво Мирчев брои гласовете с QR-кодове и отчита гласуването, а Надежда Йорданова води протокола.

В Миндя се провежда референдум за преименуване на селото в „Путино“, а всички, които изразяват мнение, че това име не е съвсем прилично и не кореспондира с евроатлантическите ценности са незабавно арестувани и изпратени в Белене.

Манол Пейков е обявил дарителска кампания за възстановяване на Паметника на съветската армия. Основен гвоздей на кампанията са изпълнението му на Руски романси и руски честушки. Компания му прави Козилата, която тайно се надява Путин да се появи, че да си направи селфи с него.

Илиан Василев и Иво Инджев са засечени да рушат и боядистват паметника на Рейгън. Съдът обаче се произнася, че всеки има право на себеизразяване и те са освободени.

Бойко Борисов е на обиколка из България, най-вече в градовете и селата през които минават тръбите на газопровода „Турски поток“, който междавременно с решение от 164 гласа на Парламента е преименуван на „Поток на Руско-Българската дружба“ и обяснява, че той го е изградил, въпреки агресивните демократи.

Кирчо и Асен Василев пък обикалят из всички студия и гордо размахват Дипломите си от Московския държавен университет, а Асен Василев споменава, че има и докторска степен по финанси от Магаданския.

Медиите на Прокопиев са подели инициатива Делян Пеевски да бъде включен в санкционния списък „Зеленски“, създаден от Руската дума и който има за цел да накаже корумпираните демократи.

Та събуждам се и мрачно стигам до извода, че и Путин да дойде от умно-кресливите жълтопаветници няма да се отървем. Вероятно лично ще ни препитват по руски и ще ни дават характеристики, че в мрачните времена на демокрацията не сме възхвалявали Путин.

Даниел Божилов