08.05.2024
Едва ли има нормален човек, който да предплати 100% аванс за строително монтажни работи? Не така стоят нещата обаче, когато министрите от сглобката се разпореждат с парите на народа!

Вече ви разказахме какви са творени в Министерството на здравеопазването. Днес обаче ще ви покажем документи, които превръщат министър Тагарев в истински шампион.

Да, правилно сте разбрали. Тагарев е истински шампион по сключени договори, по които е заплатил 100% авансово. Става въпрос за стотици договори за десетки милиони. Оказва се, че в някои дни Тагарев е посписвал множество договори в един и същи ден. Юристи се питат кога е успявал да прочете съдържанието на тези договори?

САМО В MEDIAMALL: Документи показват как министрите на сглобката са платили милиони левове като 100% авансови плащания (Част-1).

Остава загадка и колко са на брой договорите, за които е заплащано по-малко от 100% авансово? Дали огромна част от времето на министъра не е преминало в сключване и подписване на договори за милиони левове. Някои от договорите са повече от интересни. Например сключения на 7 декември 2023 г. договор за автомобили с фирма „ПОРШЕ БГ“ ЕООД за над 807 хиляди лева?

Договорите, които е подписвал Тагарев са от различно естество, но няма обяснение защо е заплащано 100% авансово.

Експерти в сферата на корупцията смятат, че това е една от най-елементарните корупционни схеми? Тя се прилага най-вече от лица, които за кратко време заемат високи постове? Отчитал ли се е добре Тагарев на партийните вождове? Дали това не е причината за раздорите, които станаха в сглобката заради него?

Съмнения винаги ще има, особено, когато се запознаете с дългия списък от договори.

Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем приятно четене! Дано някоя от контролните институции се заинтересува и започне проверка по тези договори?

https://mediamall.info/