28.03.2024

Тия дни съм решила да не гледам сутрешни блокове. Количеството откровени идиотщини не ми понася. Та…. щастливо пропускам сока от мозък в 8 часа. Викам си обаче: дай докато се оправям за работа да пусна Гала. Нацелвам, разбира се, Патрашкова, която съобщава, че ЕС е “взел” имотите на Никита Михалков – няколко имения (едното на стойност 40 млн) в Италия и Испания. Причината: Михалков подкрепя Путин и влиза в обсега на европейските санкции.

Това съобщение отключва размисли в останалите гости/коментатори или както и да се наричат. Единият казва, че това е комунистическа национализация, другият обяснява, че това е дискриминация заради нечии възгледи. Разговорът се задълбочава: не може да се дискриминира така руската култура, ето – в Народния театър поставя Кулябин (!), съобщава актьор, чието име не мога да ви споделя, но знам, че работи при Гала.

Следват обяснения как всеки може да си подкрепя когото си иска. Няма нито една дума, нито една за войната на Путин в Украйна. Нито една. Такава война няма. Има лош ЕС, дето дискриминира велик руски режисьор, купил си имения с творчеството си, защото “когато е творил Путин не е бил никой”.

Изключих прокажения телевизор. Преглеждам информационните сайтове. Те съобщават, че в бТВ Стефан Янев казал, че Украйна е “дала заявки за война, предстои да видим кога ще започне”.

Зрителят наистина няма шанс.

Полина Паунова