05.05.2024

Ха, честит Ви празник!

Заспал народ, слаба и зависима държава. Това е днес България. Всеки е потънал в собствения си дребен животец, мислите му са заети само как да си плати сметките, какво да яде, какво да си купи и къде да отиде. В момента държавата ми прилича на „Титаник“, където музиката свири, хората танцуват, третата класа, потънала едновременно в отчаяние и надежда за бъдеще, търпеливо чака края на пътуването, а катастрофата наближава. За тези почти 35 години всичко, в което вярвахме – родина, ценности, семейство, морал, се разруши. Стигнахме дотам да обсъждаме има ли 32 пола??? И как да ги защитим тях, докато обикновения, нормален, работещ българин се чуди как да оцелее в държава, която е най-големият му враг?!?

Само на мен ли ми звучи абсурдно? „Висшата“ класа се състои от бивши мутри, сервитьори, свинари и курви, които са известни най-вече с това, че са известни. В България да си престъпник, окрал банки, приватизирал заводи, които са изграждани от целия народ, за жълти стотинки, те прави уважаван политик. Бясната реституция създаде една класа на „некои“ демократи, които приватизираха демокрацията, за да станат като тези, които презираха. Класата, която в цял свят е двигател на прогреса в едно общество, в България е утайката, която е изплувала отгоре.

Интелектуалците са се вторачили усърдно в собствения си пъп и намират дребно удоволствие да се заяждат помежду си и да не виждат по-далеч от капаците на очите си. Средната класа се опитва да оцелее между „ВИП-овете“, които я ограбват и разчитат тя да издържа цялата държава плюс работническата класа, която е оскотяла и необразована. Пенсионерите се интересуват само от поредната промоция на кисело мляко и дали ще увеличат мизерните им пенсии, за да могат да преживеят още един ден. А децата – бъдещето на някои други нации, имат една мечта – да напуснат България… И то по-умните… Останалите слушат в свински захлас Азис, Галена и прочие пропаднали местни звездички, създадени от нуждите на някои от „центрофуга“ на пари и се чувстват загубени между родителското безхаберие, малодушието на комплексираните учители и натискът на държавата да ги превърне в необразовани и манипулируеми плебеи. Ето ти България в целия й блясък в момента. Гордеете ли се, българи?

Виктория Иванова