08.05.2024

Всъщност ходът на Костадинов с Лайкова е интересен – понеже в България електоратът му намалява в пъти, а хората, които му вярват, стават все по-малко заради лъжите и цирковете, може да разчита само на хора, които са далеч и нямат преки впечатления какви ги вършат в партията тук. И понеже е, така да се каже, пестелив, му трябва някой с пари да му изнесе кампанията и да осигури медии, ако може и от чужбина, където лъжите му, че са патриотична партия, която не подкрепя евроатлантическата политика, могат да минат. Тоест, ще накара „Алтернатива за Германия“ да му плати сметката и кампанията, за да вкара един случайник, на когото думата не сме чули за два мандата в парламента, и ученикът на Шваб! Когато разберат, че са били поредните използвани от политическото мюре, вече ще е късно.

В България се знае, че думите на лидера са много правилни. Но зад тях действията са различни. Интересно как в услуга на ГЕРБ и дори на евроатлантиците в София, когато той умишлено излезе да критикува кандидата на БСП за кмет на София и така помогна на кандидата на сглобката – един човечец, чията първа работа като кмет беше да окачи билбордове с хора, минали на другия бряг и ги представя като семейство.

Само извън България вече могат да минат лъжите. Тук всички вече ги научиха. И както винаги, си търсят ракета-носител, която след това ще питат „Коя беше ти?“. Използва и хвърля, това е политическата игра.
Въпросът е дали Алтернатива за Германия ще се хване на елементарната игра на нашенския Остап Бендер!

Елена Гунчева-Гривова