18.05.2024

Тодор Тагарев

Държавният департамент на САЩ е осигурил 15 млн. долара за пропаганда и конкретни действия по премахването в България на всички руски имена на улици, паметници и т.н., научи ексклузивно Narod.bg от високопоставен дипломатически източници, категорично настоял за анонимност.

„Именно това е бил поводът за изненадващата визита на военния министър Тодор Тагарев в Щатите – получаването на конкретни инструкции и осигуряване на финансиране за проекта. В края януари в една от латвийските столици ще съберат всички военни, вътрешни, външни, културни и образователни министри от Източна Европа за спускане на мерки как да заличат всичко руско от териториите им”, подчерта информаторът на Narod.bg.

По думите му работата в посока изличаване на всички руски имена, като вече има предложения да се преименува храм-паметникът „Св. Александър Невски”, да се премести паметникът на Цар Освободител, да премести Руски паметник, да се нареже и премахне от тепето Бунарджика паметникът на Альоша и т.н. Често идеите идват от наследници на фамилии, свързани с фашисткия режим в България през 20-те и 30-те години на XX век, завърши източникът на Narod.bg.

Narod.bg