06.05.2024

Анастасия Гешева

Съвсем очевидно основни страни в ЕС започват политически процес по откъсване от създадените към момента условия в съюза. Но това все още не е никаква победа за здрави и разумни сили. Това е борба за запазване на статуквото в Западна Европа. Победата на крайно дясната партия в Нидерландия, при почти 70% избирателна активност показва, че богатите държави в ЕС не желаят повече да делят залците с бедните.

Нищо повече. Те даже не искат излизане от съюза, а гарантиране на техните блага. За западните европейци навлизането на толкова много мюсюлмани се превърна в напаст Божия, защото досега те хал хабер си нямаха как се живее с тези етноси. Говоря за северната част на Западна Европа, Нидерландия, Швеция, Швейцария, държави, които затягат политиката си срещу миграцията и ислямизирането. Швейцария не е в ЕС, но е основен стълб на Европа.

Впрочем все още никой не е обяснил на обществата как може да е хубаво едно нещо, щом в него не участва Швейцария! Главната причина за консервирането в политиката са действията на соросоидите в ЕС за наводняване на континента с мигранти от Азия и Африка, на които соросоиди впрочем нидерландското правителство на Рюте съдействаше.

Другата главна причина за недоволството е намесата на Брюксел във вътрешните им работи. Нидерландците, също като англичаните, не помнят някой някога да им е казвал какво да правят. Значи двете теми, които например България по пътя на своя живот търпи, преодолява, оцелява и възкръсва винаги – чуждо етническо и религиозно господство и постоянно вмешателство на ЧУЖДИ СИЛИ в управлението и, западните европейци не могат да ги търпят. Кой е по-силен и устойчив? Който не е боледувал и киха при всеки полъх, или който много е боледувал и е изградил здрав и траен имунитет. Ще обясня защо в България никога няма да успее крайно дясна партия с краен партиотичен ресурс, за каквато Възраждане не може да претендира, но претендира, че щяла да управлява България. Защото България не е замислена като твърдо ядро на народността или национална сплав, а като многонационална, многотериториална, многоконтинентална сплав.

Защото България има път на контакт и обогатяване с други цивилизации. И защото България е поставена на бъде кръстопът с цел балансиране и укрепяване на противоречия.

Този паун Костадин да вземе да си научи истинските уроци на народа, вместо да си измисля цели, каквито в родовото свидетелство на България не съществуват. Тук е заложено мирното общуване с всички нации и религии. Крайните десници на западна Европа не са само срещу мюсюлманските мигранти, те са против държавите като нашата и тяхната скрита цел е една, запишете си я. Тяхната цел е връщане на преди военното им господство над Европа и света. И като казвам преди военното, нямам предвид войната с демона им Путин, а двете световни войни, които те запалиха, за да попречат на други да посягат към залците им.

Анастасия Гешева